sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kevätmessut 2015Tänä viikonloppuna järjestettiin Helsingin messukeskuksessa Kevätmessut. Tiesin, että tapahtuma joka sisältää viidet messut on suuri, mutta en ihan ymmärtänyt, että kuinka isosta tapahtumasta oikein oli kyse. Helsingin messukeskuksen täytti Kevätpuutarha, Oma Koti, Oma Mökki, Sisusta! ja Lähiruoka&Luomu –messut. Pääsin messuille vain perjantaina, vaikka nähtävää olisi ollut niin paljon, että messuilla olisi huomaamatta vierähtänyt useampikin päivä.

Kevätpuutarha-messut olivat minun ykköskohteenani ja taisin viettää siellä suurimman osan ajastani. Kiersin muutamaan otteeseen yleiskoristelualueen läpi ja ihastuin Perinnepihaan. Se oli niin viihtyisä, että olisin koska vain huolinut pihastamme samanlaisen. Pihassa oli kaunis kasvihuone ja lisäksi sieltä löytyi kannelliset kasvilaatikot, riippumatto, vanhasta eur-lavasta tehty yrttihyllykkö ja lintujen juoma-allas, joka on ensi kesänä meidänkin pihaan tehtävä ehdoton hankinta. Lapsiperheenpiha oli myös hieno. Se heräsi eloon iltapäivällä, kun siellä istui vanhempia katselemassa lastensa leikkejä hiekkalaatikolla.

Hyötykasviyhdistyksen osastolta kävin ostamassa vähän lisää siemeniä, joita en kyllä olisi tarvinnut yhtään enempää. Mukaani tarttui lipstikan, lakritsakasvin, lehtikaalin ja munkkineilikan siemeniä. Samalla sain vinkkejä tomaatin kasvatukseen, sillä viime keväänä käyttämäni luomulannoite sai koko asuntomme haisemaan kalakasvattamolta enkä tänä vuonna ajatellut hajustaa kotiamme samaan tapaan. Oli ilo vierailla yhdistyksen osastolla, sillä olen parina keväänä tilannut heiltä siemeneni ja olen ollut tyytyväinen yhdistyksen nopeisiin toimitusaikoihin ja messuillakin sain hyvää palvelua. 

Yhdeltä lukuisista taimi-, sipuli- ja siemenkauppiaista ostin takapihamme kukkapenkkiin erilaisia daalioita ja yhden iriksen. Punaisen Ristin Kontin osastolta löysin vanhan englantilaisen tarjottimen ja kirjakauppiaalta löytyi Caitlin Sainion virkkauskirja. Aivan upea yllätys oli, kun törmäsin messuilla Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa –kirjan suomennoksen kustantajaan ja sain häneltä mukaani luettavaksi Yläkuu ja alakuu –kirjan ja Wanhan ajan kuukalenterin. Lämmin kiitos Annelle kirjasta ja kalenterista. Ahmin kirjan jo puoleen väliin kotimatkallani ja paneudun siihen ajatuksella myöhemmin.

Minun piti seurata Skills-kilpailua, tutustua saunayogaan, rakentaa pölyttäjille asuintiloja ja kuulla mehiläisten hoidosta, mutta kaikki suunniteltu unohtui. Kaikki ihanat sidontanäytökset menivät ohi ja satuin vain näkemään muutamia puketteja vilaukselta kun niitä huutokaupattiin. Messut olivat upeat ja kiertäessäni alueella, en voinut olla ihmettelemättä sitä työn määrää jonka näytteilleasettajat ja messujärjestäjät ovat tehneet rakentaessaan tapahtumaa. Koska messuilla oli niin paljon nähtävää ja kuvattavaa, jätän parhaat palat seuraavaan postaukseen. Silloin ihastellaan kukkia ja vain niitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti