sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Helsinki Retro Vintage ja Design Expossa

Tiedättekö miltä näyttää messut jotka ovat keskittyneet vain ja ainoastaan retroon, vintageen ja designiin? Minä tiedän! Vietin aivan ihanan lauantaipäivän viikko sitten. Hyppäsin ystäväni kyytiin ja seikkailimme Helsingin kaapelitehtaalle.  Siellä järjestettiin viime viikonloppuna ensimmäinen Helsinki Retro Vintage ja Design Expo. Kertokaahan mitä näette?

 

Minä näen paljon ihania värejä! Näen aarteita! Sarvista, Fineliä, Arabiaa, Tampellaa, Fin-Heleniä... Mitä vielä? Suomalaista lasia oli joka lähtöön, vanhoja leluja ja huonekaluja. Messuilla oli lähes kaikkea mitä tällainen vanhaan tavaraan ihastunut saattaa haluta. Kiersin paniikissa ympäri salia enkä pystynyt istumaan alas vaikka jalkojani särki niin, että illalla itkin riisuessani kenkiä. Hypistelin kaikkea ja huokailin onnesta, kun sain vain nähdä sellaisia aarteita, joita en edes tiennyt olevan olemassa.

Mielestäni Retrosiskon osasto oli ehdottomasti vetovoimaisin osasto messuilla. Hänen "soppensa" kutsui luokseen ja piipahdinkin siinä muutamaan otteeseen. Kaikki myyjät eivät olleet panostaneet esillepanoon niin paljoa, mutta mielestäni oli hauskaa kun toisten myyjien luona pääsi penkomaan laatikoita toivoen, että jostain nurkasta löytyisi jokin aarre, jota kukaan muu ei ollut löytänyt.

Jotta messuvierailuni ei olisi ollut aivan turha, ostin hieman kotiin vietävää. Jostain kumman syystä Johanna-kahvipurkki miellytti minua kovin paljon. Sain ensimmäisen ison Finelin kulhoni, joka pääsi kotonani ensimmäisenä emalina lasivitriiniin. Lähes virheetön Inkani on jokaisen euron arvoinen, jonka sain siitä pulittaa. Lisäksi ostin jossain mielenhäiriössä tarjottimen, josta en erityisemmin edes pidä. Ostin myös lankoja. Niin, ostin Desingn messuilta LANKOJA! Kieltämättä minua naurattaa se itseänikin. Kaikkien ihanien aarteiden sijasta ostin pussillisen vanhoja virkkauslankoja, joista toivon mukaan teen joskus jotain. Mitä sanot? Eikö olekin hyvät tuliaiset?

4 kommenttia:

 1. Voi mitä herkkuja kuvissa! Tosi kivat löydöt. :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on keittiö sellainen tyylien ja aikakausien sulatusuuni. Ikkunoitten välissä on värillistä kotimaista lasia, vitriinikaapeissa arabian kahvikuppeja, takan päällä pehtoori poikineen ja vanhoissa piirongeissa tai ehkä paremminkin keittiökaapeissa arabian kannuja ja teepannuja.
  Ihania kuvia. Onneksi en tiennyt messuista, sillä olisi harmittanut jo se, että matkankaan takia en pääsisi sinne vain päiväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa viihtyisältä =) Vanhassa lasissa ja posliinissa on sitä jotain =) Itselläni on täysi työ, että saan pidettyä keräilyni kurissa. Emali on aina ollut suuri heikkouteni mutta vuosi sitten hurahdin kotimaiseen lasiin ja keräily on hieman sen jälkeen laajentunut =)

   Messut olivat kyllä niin mahtavat, et menen toistekin =)

   Poista