sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

VIRKATTU VIUHKAPUSSUKKA

Virkkasin kouluun pussukan, johon saan kaikki työvälineeni talteen. Tarvitsen koulussa oman kaidekoukun, hengettömän, mittanauhan sekä sakset ja tähän asti ne ovat seikkailleet repussani sikinsokin, mutta nyt saan ne siististi omaan pussukkaan. Pussukka on penaalikokoa isompia, että sinne mahtuu isot sakset. Loimia kun on kurja leikata pienillä lankasaksilla.


Virkkasin pussukan Dropsin Muskat –langasta nelosen koukulla. Kuvion nimi on Leveät viuhkat ja sen ohje löytyy Sarah Hazellin Virkkausmallien käsikirjasta. Kuvio on helppo virkata ja sen oppi nopeasti ulkoa, joten työ eteni mukavasti televisiota katsellessa. Jos hyllystäsi ei löydy juuri tuota kirjaa, niin Lankavan sivuilta löytyvä viuhkakassi on virkattu melkein samalla silmukoinnilla. Virkkasin sillä pari vuotta sitten pussukan koukuilleni.


Viuhkapussukassa on vanhasta lakanasta ommeltu vuori ja sisätaskut, jotta pienimmät työvälineet eivät pääse karkuteille. Ompelin ensimmäisen kerran vetoketjun ompelukoneella kiinni vuoreen, mutta pussukkaan kiinnitin sen käsin ommellen. Olen kerran ommellut virkattua työtä koneella ja kone veteli miten sattui, joten uskaltanut kokeilla, miten nyt käy.

Virkkasin pussukan mielestäni ihan sopivan kokoiseksi, mutta pingottaessa minulla kävi vahinko ja  pingotin pussukan puolisen senttiä liian isoksi. Puoli senttiä ei ole paljoa, mutta vetoketju ei enää istunut siististi pussiin. Sain pussukan kuitenkin kutistettua, kun upotin sen veteen ja annoin sen kuivua venyttämättä sitä. Eipä ole ennen näinkään käynyt, mutta mukava tietää, että työn voi vielä pelastaa kutistamalla se!
 

Tässä on lankojen värinumerot, niin pystyt virkkaamaan itsellesi samanlaisen pussukan. Jos et tarvitse pussukkaa työvälineille, niin virkkaa itsellesi uusi ihana penaali, meikkipussi tai vaikka projektipussukka. En huomannut punnata lankoja virkatessa, joten en voi antaa tarkkoja lankamääriä, mutta kerä per väri pitäisi riittää.


Käyttämäni Dropsdesign Muskat -värit:
Turkoosi 32
Minttu 03
Vaalea Minttu 20
Luonnonvalkoinen 08


Lankavan ohjeella virkatun viuhkapussukka löydät täältä: Virkattu koukkupussi


Aurinkoista kevättä!


2 kommenttia: