sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

VIRKATTU KUKKATYYNY


Virkkasin monen vuoden ajan niin, että tein vain yhtä työtä kerralla ja kun sain sen valmiiksi, aloitin uuden. Jossain kohtaa lipsuin tästä päätöksestä ja nyt keskeneräisiä töitä tuntuu löytyvän vähän sieltä sun täältä. Osa töistä on mallikappaleita, joita olen tehnyt virkkauskursseille ja ne ovat jääneet kesken kurssien loputtua, mutta osalle keskeneräisistä, kuten tälle virkatulle kukkatyynylle, ei löydy selitystä.  Se on ollut keskeneräisenä ainakin syksystä 2018 asti, kun olen jakanut siitä kuvan instaan.


Kukkaneliö, jossa pylväistä virkatut terälehdet nousevat lehtipediltä, on oma mallini muutaman vuoden takaa. Tyynyssä on yhdeksän kukkaneliötä, jotka olen yhdistänyt Flat Slip Stitch -silmukoinnilla (vapaa suomennos: litteä piilosilmukka, postauksen lopusta löydät linkin sen ohjeeseen). Tällä yhdistämistavalla sain saumoihin kauniit silmukkaraidat. Kun olin yhdistänyt palat virkkasin kerroksen pylväitä työn ympäri ja toisen kerroksen kohotakapylväillä, jolla sain kukkakuviolle kehyksen. Jotta tyynystä tuli tarpeeksi iso, virkkasin vielä pari kerrosta lisää.

Tyynyn nurjalla puolella on yksi suuri isoäidinneiliö, jossa kukkien värit toistuvat. Tämän olisi voinut tietysti virkata myös yksiväriseksi, mutta yhdellä värillä työskentely on niin pirskatin tylsää! Isoäidinneliökuvioituja kerroksia tuli koko nurjaan puoleen yhteensä 17. Viimeisen kerroksen virkkasin pelkillä pylväillä, jotta oikean ja nurjan puolen yhdistäminen olisi mahdollisimman helppoa.


Kun kaikki langat oli päätelty, laitoin palat oikeat puolet vastakkain ja virkkasin palat yhteen reunoista kiinteillä silmukoilla. Jätin yhdelle sivulle aukon, josta sain sujautettua 40 cm x 40 cm tyynyn sisään. Lopuksi ompelin tyynyn pohjassa olleen aukon piilosilmukoilla kiinni ja tyyny oli valmis! Vihdoin!


Kukkatyyny sopii tänne meidän olohuoneen sohvalle muiden virkattujen tyynyjen seuraan hienosti! Lankana käytin Dropsin Parista, joka on paksu ja pehmeä merseroimaton puuvillalanka, josta olen tainnut virkata suurimman osan tyynyistäni. Harmikseni en ole merkinnyt ylös, että paljonko lankaa tyynyn kului, mutta värikoodit voin sinulle tietysti antaa.Käyttämäni Drops Design Paris värit:

Tumma lila 08
Lila 31
Turkoosi 10
Vaalea turkoosi 02
Kirsikan punainen 06
Roosa 33
Wasabi 39
Luonnonvalkoinen 17


Jos haluat opetella kauniin tavan yhdistää palat toisiinsa, niin tässä on linkki Youtube-videoon, jossa näytetään, miten yhdistät Flat Slip Stitch:llä palat.

Siltä varalta, että video ei aukea, niin tarkoitus on, että otat koukulle yhdistettävistä paloista silmukan takalaidat ja virkkaat piilosilmukan.

Mukavaa pääsiäistä!

12 kommenttia:

  1. Suloinen tyyny. Iloista pääsiäisen aikaa myös sinne! :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita tyynyjä sinjulla kyllä on! Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava tyyny. Piristää tällaisena aikana. Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina ❤ Nyt jos koskaan kannattaa tehdä kaikkea sellaista, mikä ilahduttaa ❤

      Poista
  4. Hei! Löysin blogisi ja liityin lukijoihin. Tapaamisiin postausten äärellä!
    Kaunis tyyny <3 Ihanat värit ja malli!
    Minulla ennen sama juttu, että tein yhtä kässätyötä kerrallaan ja loppuun asti. Nyt on ihme meininki, keskeneräisiä töitä löytyy pöydältä, kahdesta kässäkorista... :D Vastikään kässäkorissa oli useita sukkaparia valmiina, tai siis langat oli enää päättelemättä :D Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja ja Tervetuloa mukaan ❤

      Aloin juuri virkata kesätunikaa itselleni ja taistelen koko ajan kiusausta vastaan, että aloitan toisen työn rinnalle. Ajattelin pysyä tiukkana, että nyt teen pois keskeneräisiä ja kun ne on valmiit, voin aloittaa seuraavan työn =)

      Poista
  5. Olen miettinyt, että kun virkkaa isoäidin neliöitä usealla värillä, niin päätelläänkö joka värinvaihdon jälkeen langat vai saako ne jotenkin ujutettua virkkuun sisään? Olen miettinyt aloittavani työtä isoäidin neliöistä jämälangoilla mutta päättelyn määrä kauhistuttaa etukäteen 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Langan päät voi virkata työn sisään sen edetessä, mutta itse päättelen ne aina neulalla. Jos teen työtä, joka koostuu useammasta palasta, virkkaan aina kymmenen palaa kerralla, päättelen ne, virkkaan kymmenen palaa jne. Silloin lopussa ei ole ihan niin kaamea urakka edessä.

      Hyvänä tsempparina päättelyyn voisi toimia esim. suklaalevy. Aina kun yksi kerros on päätelty, saa syödä suklaapalan =)

      Poista
  6. Ihanan romanttinen tyyny! Teet kyllä upeita töitä.

    VastaaPoista