lauantai 12. lokakuuta 2019

VIRKATUT TUMPUT KASVIVÄRJÄTYISTÄ LANGOISTA

Hei pitkästä aikaa! Mitä kuuluu? Pahoitteluni, että lomani kesti paljon pidempään kuin piti. Minulla on ollut niin monta rautaa tulessa, että valitettavasti blogini jäi kiireiden jalkoihin. Kesä ja syksy on mennyt virkkauksien, värjäyksien ja kudontojen parissa.  Elokuussa pidin ensimmäisen värjäyskurssini, virkkauskurssini alkoivat elo-syyskuun vaihteessa ja pari viikkoa sitten aloitin itse kudonnan artesaanin opinnot (ihan totta!).


Pitkän lomailun aikana ehdin onneksi saada virkkauksia myös valmiiksi. Jaoin keväällä somessa Kotivinkin tumppuohjeen ja ihastuin malliin niin paljon, että virkkasin niitä parit. Toisissa tumpuissa on lankana Pirtin Kehräämön kakkoslaadun villa, jonka olen värjännyt sinipuulla ja punasipulilla. Ohjeessa oli neulottu ranneke, mutta koska neulonta ei ole vahvuutena, virkkasin rannekkeen kiinteillä silmukoilla. Koska lanka oli ohuempaa kuin ohjeen lanka, tein alkuun 36 silmukan sijaan 44 silmukkaa eli kuvio toistuu 11 kertaa. Nämä kauniit lapaset annan ukkokullalle.
Virkkasin samalla mallilla myös toiset tumput. Vihreä-keltaiset tumput virkkasin punasipulilla värjäystä Pirtin kehräämön villasta (ihan ykköslaatua tämä) ja lupiinin lehdillä värjätystä seiskaveikasta. Koska lanka oli niin paljon paksumpaa, kuvittelin, että ohjeen silmukkamäärillä ja isommalla koukulla tumpuista tulisi reilumman kokoiset. Tumpuista tuli käsiini sopivat, mutta peukaloon jouduin lisäämään pylväitä, jotta se ei puristaisi. Nämä lapaset virkkasin EHYT ry:n lapaskeräykseen.


EHYT ry järjestää kolmannen kerran Auta asunnotonta - lahjoita lapaset - kampanjan. Kampanjaan lahjoitetut lapaset jaetaan Asunnottomien yön tapahtumissa 17.10. Olisin jo viime vuonna halunnut osallistua tapahtumaan, mutta en ehtinyt, joten nyt minulla on super hyvä mieli osallistumisesta. Olisi ollut vielä hienompaa, jos olisin ehtinyt tehdä useamman parin, mutta olen tästä yhdestäkin parista niin iloinen. Lisää EHYT ry:n kampanjasta voit lukea täältä: EHYT ry:n sivuille.

Koska koulu vie varmasti suurimman osan ajastani, päivitystahtini saattaa hieman vaihdella jatkossa. Yritän kuitenkin parhaani ja päivitän blogiani niin tiuhaan kuin suinkin mahdollista. Viime kesältä on esittelemättä paljon värjäyksiä, kudontoja ja virkattu tunika. Super ihanaa ja värikästä syksyä sinulle! Onpa ihanaa olla taas täällä!

Näiden kauniiden, virkattujen tumppujen ohjeen löydät täältä: Meillä kotona -sivustolle.

Sydämellinen kiitos ystävälleni, että sain hänet käsimallikseni!

6 kommenttia:

 1. Virkattu tunika kiinnostaa!

  T. Tätioranssi

  VastaaPoista
 2. Ihanat virkatut lapaset! Näitä pitäisi itsekin kokeilla. Paljon onnea opintojen aloittamisesta - on varmasti mieluisaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tämä oli aivan ihana malli! Näyttävä mutta helppo virkata, kun ei tarvinnut koko ajan lukea ohjetta. Suosittelen kokeileen!

   Poista
 3. Onnea opin tielle!!
  Ihanat lapaset. En itse ole koskaan virkannut lapasia. Pitäisi kai joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Ensimmäiset nämä oli mullekin, mutta tuskin jäävät viimeiseksi. Tarvitsisin itsellenikin tumput, mutta voisin kokeilla jotain toista mallia =)

   Poista