torstai 23. kesäkuuta 2016

Kesäkoti ja kesäkukat


Saimme taas kotiimme pari huonetta lisää, kun teimme kuistista ja terasista meille kesäkodin. Se on joka vuotinen perinne, jonka teemme aina juhannukseksi. Pesimme lattiat pölyistä ja roskista. Kannoimme kuistille varastosta lapsuudenkotini vanhat keittiönkalusteet ja isopapan marjapuuron värisen keinutuolin. Vihreä, hieman reikäinen matto löytyi mummulan vintiltä ja siinä on mukava tassutella paljain varpain. Kuistin ja terassinsohville minun pitää tehdä jotkut iloisen värikkäät päälliset, joiden tekemistä olen siirtänyt kohta kolme vuotta. Varmaan sanomattakin selvää, että vietämme valtavasti kesäisin aikaa ulkona. Syömme kuistilla aamiaisen ja terassin rottinkinurkkauksessa istun iltaisin käsitöideni kanssa.

Yksi vuoden parhaista päivistä on ihan ehdottomasti se, kun pääsen ostamaan kesäkukat. Kaikki vanhat kahvipannut, kattilat ja purkit on kaivettu kellarin kätköistä ja ne ovat täynnä pelargoniota, petunioita ja markettoja. En raskinut ostaa ihan niin isoja amppelipetunioita kuin viime vuonna ostin, mutta kauniit nämäkin ovat. Olin sen verran myöhässä, etten saanut samanlaisia, mutta haittaneeko tuo?  Kuistille keinutuolin viereen ostin elämäni ensimmäisen karjalan neidon ja vähän väliä käyn hypistelemässä sen kukkia. Se on niin upea! Mukavaa juhannusta sinulle rakas lukija. Jos juhlit keskikesän juhlaa, niin olethan varovainen ja huolehdithan ystävistäsi. Minä vietän juhannukseni kangaspuiden takana ja paukuttelen viimeiset sentit toimikkaasta. Juuri nyt en keksi hienompaa tapaa viettää juhannusta.

14 kommenttia:

 1. Viihtyisä kesäsoppi! Iloista juhannusnäperrystä! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo rottinkinurkkaus on kyl ollut kovassa käytössä juhannuksena. Siellä on niin ihana istua käsitöiden kanssa =)

   Poista
 2. Kyllä on kauniita kukkia. Ihania nuo vanhat kannut ja kattilat. Kivoja väriläiskiä kukkien seassa.
  Ihanan värisiä kukkia nuo kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän vaaleanpunaisista ja pinkeistä kukista varmaan eniten, joten sen takia niitä tulee ostettuakin. Harmillista, etten huomannut ottaa kuvia yhdestä amppelipetuniastani, jossa on keskellä mustia kukkia. Se on aivan mykistävän upea, kun samassa amppelissa on vaaleanpunaisia petunioita ja sitten mustia.

   Poista
 3. Ihanan värikäs tunnelma, todella kesäfiilistä ja kodikasta :-) mahtava ykstyiskohta ne kengät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ne on mun vanhat maiharit =D Mä olin teini-ikäinen 90-luvulla, kun oli punkin "uusi aalto" ja samanlailla kuin kaikki muutkin mun ikäiset, olin punkkari =D Enemmän ehkä kuitenkin vaatteiltani kuin aatteiltani =)

   Poista
 4. Ihanaa juhannusta sinne! (: Kyllä kukat tekee kesän.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka sinulla siellä on niin ihanaa kukkailottelua - kauniita värejä ja kesä kauneimmillaan! Tuo begoniakin on aivan mahtavan värinen!!
  Aurinkoista juhannuksen jatkoa sinulle, Johanna ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Karjalanneitoa tarkoitat? Mä jouduin googletaan, että mikä sen oikea nimi on, sillä tämä on minun ihan ensimmäinen neitokainen. Se on upea! Vasta huomasin, että sen pitäisi olla monivuotinen ja talvehtia kellarissa! Voi miten ihanaa <3 Mun pitää kokeilla saisinko saman kukan virkoamaan ensi keväänä =)

   Poista
 6. Suloisen ihanaa :) Kyllä kelpaa nautiskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Toivottavasti kesästä tulee yhtä pitkä kuin viime kesä oli, niin saan vielä syyskuussa nauttia näistä kukista =)

   Poista
 7. Ihana, hurjan ihana kesäsoppi ❤ ! Kyllä minäkin tuolla viihtyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Se on kyl viihtyisä, mutta se on aivan täynnä kukkakärpäsiä! Eihän ne mitään pahaa tee, mutta ne kutittavat niin pirskatisti kun kävelevät pitkin sääriä =)

   Poista