sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Muistilaput järjestykseen

  "The creative adult is the child who survived"
-Ursula K. Le Guin


Minusta on tullut kotiäitiyden myötä sen verran hatarapäinen, että joudun kirjoittaan kaiken mahdollisen ylös ja sitten saan etsiä niitä muistilappujani kissojen ja koirien kanssa. Tein työpöytäni eteen muistilapuille narun, johon saan laittaa kaikki lippuni ja lappuni sievästi esille ja siinä ne pysyvät tallessa.  Tämä oli tällainen ihanan helppo ja nopea välityö, joka valmistui melkein huomaamatta. Suurin työ tässä oli oikean kukkamallin ja värien valitseminen.

Ohjeet isompaan kukkaan ja lehtiin löysin Attic24-blogista ja pienemmän kukan ohje on Pinterestistä. Englantini tosin on niin ruosteessa, kun en ole pitkään aikaan lukenut mitään englanninkielistä, joten en ole ihan varma, että virkkasinko nämä ihan ohjeen mukaan. Yritin ainakin! Nauhaksi surruttelin sähkövatkaimella nyörin, mutta sievä nauhasta tulee virkattunakin. Langat on kirppikseltä löytyneitä vanhoja Novitan Kotiväki-lankoja ja tumman vihreä Toikasta muutama vuosi sitten ostettua puuvillalankaa, joka ei tunnu koskaan loppuvan. Laput ripustin ukkokullan maalaamilla verhoklipsuilla, mutta klipsut voi korvata vaikka askarteluliikkeistä löytyvillä pienillä pyykkipojilla. Kristallit ripustin kukkien alle painoksi, jotta ne eivät ala lerppua ja naruni laskeutuu sievästi.

Sitten vielä sananen torkkupeitostani ja sen arvonnasta. Ajattelin näin kootusti vasta kyselyihinne, että kuinka raskin arpoa pois virkkaamani torkkupeiton. Se on edelleen mielestäni mahdottoman hieno ja olen todella ylpeä siitä. Peitto taitaa olla yksi upeimpia töitäni, mutta olen jo lankoja valitessa tiennyt, että se tulee arvontapalkinnoksi ja koko ajan olen tehnyt sitä sillä mielellä, että se saa jostain muualta hyvän kodin. Sen tekeminen on ollut ihanaa ja peittoa virkatessa on ollut jännittävää arvuutella peiton saajaa ja hänen onnea ja iloa, kun hän avaa paketin. Mielestäni on aivan uskomattomani hienoa, että saan tällä tavoin ilahduttaa lukijoitani. Tavaksi tätä en aio ottaa, joten jos et vielä ole osallistunut arvontaan, niin viimeistään nyt kannattaa, ettei se pääse unohtumaan. Mukavaa sunnuntai-iltaa!


22 kommenttia:

 1. Tuo on totta, kotona ollessa muisti "heikkenee". :) Mutta, hienon paikan muistilapuille olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ihan käsittämätöntä, miten tuo muisti on heikentynyt muutamassa vuodessa. Ihan ymmärrettävää, ettei kaikkea muista, mutta musta tuntuu, etten muista enää yhtään mitään =)

   Poista
 2. No nyt on kaunis muistilappu paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Toivottavasti tämä nyt auttaa muistamisessa, kun saan laput nenän eteen kiikkumaan =) Muistilapuista ei taida olla hyötyä, jos ne ovat lehtikasojen alla piilossa vaikka monesti jo asioiden ylöskirjoittaminen auttaa niiden muistamisessa =)

   Poista
 3. Onpa kaunis ja näppärä idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tuo Kotiväki on kyl mukavaa lankaa, mutta mulla on sitä tosi huono värivalikoima. Mä ihan yllätyin, miten nuo varastosta löytyneet värit sopivat noin hyvin yhteen =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä kauhulla vain odotan, että kuinka paljon noita lippuja ja lappuja tuossa roikkuu vähän ajan päästä, kun mulla on paha tapa säästää kaikki "tarpeellinen" =)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän kyl tuosta itsekin. Tämä on taas sellainen työ, mitä katselee hymyillen. Ihanasti muuten mun muistilaput on sävy sävyyn tämän "pyykkinaruni" kanssa =)

   Poista
 6. Ihanat kukkaset ja idea mitä parhain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän tuosta isommasta kukkamallista ihan hirvittävästi ja veikkaan, että sitä saatte katsella vielä monessa työssä =)

   Poista
 7. Ihana idea. Muistilapuille ihka oma paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä just hokasin, että tuonhan voisi laittaa vaikka jääkaapin oveen, jos laittaisi pienet magneetit kukkien taakse =)

   Poista
 8. Hauska! Valokuvillekkin olisi kiva tuollainen nauha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ja miten ihana idea! Mun pitää suunnitella olohuoneen seinälle sellainen oikein piiiitkä! Kiitos vinkistä =)

   Poista
 9. Näyttää hyvälle! Ja pakko sanoa vielä et toi sun blogin nimen taustalla oleva kuva on huippuhieno. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Bannerin kuvan on ottanut vuosi takaperin JLindfors Photography (hänellä on fb:ssä sivut) ja olen kyl pitänyt itsekin siitä ihan hirmuisesti! En mä ois osannut noin upeaa banneria kuvata =)

   Poista
 10. Nyt kyllä asiat muistuu varmasti mieleen, kun ne ovat näin kauniisti esillä! Ihana ❤ . Muistamattomuus on niin tuttua, kaikki täytyy ylös johonkin laittaa ja käyttää kännykän muistutuksia vielä lisänä. Hyvä, jos sittenkään muistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Jostain syystä en osaa hyödyntää puhelimen muistutuksia, vaan kirjoitan aina kaiken lapuille ja sit niitä seikkailee pitkin huushollia =) Oon yrittänyt pitää muistikirjaakin, mutta se on vähän sekava, kun siellä on kaikki kudonnat, virkkaukset ja reseptit sekaisin =)

   Poista
 11. Onpa tosi hauska idea! Näyttää hyvältä ja on vielä käytännöllinen(kin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tämä on kyl kiva! Mä itse pidän noista kristalleista ihan hirvittävästi <3

   Poista