perjantai 10. heinäkuuta 2015

Esittele kauppakassisi


"Mitäs oot tänään tehnyt?"
"Kuvasin meidän kauppakasseja."

Ilmeisesti ukkokulta katsoi parhaakseen olla esittämättä sen enempää kysymyksiä tästä aiheesta.


Normaalisti kuvaan näitä blogijuttujani poikien nukkuessa päiväunia, mutta keskiviikkona vaihdoin kuvaussessiot parin tunnin tirsoihin ja hyvin levänneenä napsin kuvia meidän kauppakasseista nuoremman kuvausassistenttini avustuksella. Meidän karvakorvat oli myös yllättävän kiinnostuneita tästä projektista ja kuvausten jälkeen kaikki kassit lähti pesuun. Pitihän siihen kauppakassiin se kurainen pylly lopuksi parkkeerata, eikä hedelmäpussejakaan ollut kuvatessa enää kuin yksi jäljellä. Toivottavasti kadoksissa olevat pussit löytyy ennen seuraavaa kauppareissua.

Sain muutama kuukausi takaperin Rynttyliisa-blogista haasteen esitellä meidän kauppakasseja. Haasteisiin pitäisi vastata heti sen saatua, sillä ne tuppaa unohtumaan, jos niitä siirtää tuonnemmaksi. Nöyrin anteeksipyyntö Maijalle, että vastaan haasteeseen vasta nyt. Tämä oli siitä helppo haaste, että meillä on käytetty kestokasseja niin kauan kuin muistan eli ei tarvinnut pahemmin miettiä mitä esittelisin. Olen tainnut riittävän usein ja tarpeeksi napakasti huomauttaa asiasta, kun ukkokultakin muistaa nykyään ottaa kauppakassit kauppareissulle mukaan.

Me käydään pari kertaa viikossa kaupassa ja usein olemme liikenteessä poikien kanssa rattailla. Olen huomannut, että kaksi vilkasta apulaista ja rajallinen kuljetustila karsii hyvin heräteostoksia. Selkäreppu onkin tuolloin verraton apu ja sen lisäksi meillä on iso kasa kangaskasseja. Niiden lisäksi kauppojen kestokasseja olen ostanut pilvin pimein, koska meidän kauppakassit tuppaa olemaan äärimmäisen katoavaista laatua. Yhtään kauppakassia en ole saanut vielä ommeltua itselleni, vaikka olen niitä lahjaksi tehnyt.

Jos olen autolla liikenteessä, otan aina kauppaan mennessä kopan mukaan. Siinä on tosi näppärä kantaa hedelmät ja vihannekset, koska ne eivät murskaannu siinä niin helposti kuin kassissa. Hedelmät ja kasvikset pakkaan vuosi sitten ompelemiini hedelmäpusseihin. Ne ovat olleet todella hyvät ja suosittelen lämpimästi jokaista tekemään samanlaiset. Niiden kanssa ei tarvitse pelätä, että hedelmäpussi repeää ja tomaatit leviää pitkin lattioita. Niissä pysyy hyvin hintalappukin kiinni, kun laitoin kontaktimuovipalan kiinni pussin reunaan ja kun ne likaantuu, ne voi nakata pesukoneeseen muun pyykin sekaan.

Koska haasteet kuuluu laittaa aina eteenpäin, pyydän puolestani Pilviraittia, Villasukkavuoden Marjaanaa ja Romulyyliä esitteleen kauppakassinsa.

10 kommenttia:

 1. Monta mukavan näköistä ja hyvän kokoista kauppakassia,ja ihanat apulaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mun tekis mieli virkata itselleni uusi reppu, mutta ajatus on vielä muhimassa. Toi vanha on kyl ihan hyvä ja ehjä, vaikka on jo yli 20 vuotta vanha, mutta se on niin tylsän näköinen. Pitää jatkaa suunnittelua =)

   Poista
 2. Ihana haaste! Lähden mielelläni mukaan. Kiitos kun haastoit. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia haasteesta! Meilläkin käytetään kestokasseja, mutta ne on niin sysirumia, että en tiedä kehtaanko kuvata niitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämähän on hyvä tilaisuus ommella uudet kassit ja sattuneesta syystä, kuvissa ei näy kuin tuo yksi värikäs =)

   Poista
 4. Sepä just on miesten ero naisiin, että nainen taatusti kysyis tarkennusta vastaukseen "kuvasin meidän kauppakasseja". Mää ainaki kysyisin.

  Mulla on varmaan kymmenen haastetta rästissä, aina ne unohtuu, yhtään en ihmettele vaikka ei haastetut ala postaamaan. Mut mahtavaa, että sää tartuit lopulta haasteeseen, sulla on parempi muisti kuin mulla. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vielä muistan ajan kun kasvimaallekin pystyi lähteen ilman kameraa. Nykyään tulee ikuistettua kaikki mitä tekee ja päivän aikana tapahtuu, kuten esimerkiksi eilinen marjasaalis oli päivitettävä instaan =)
   Mun on kuitenkin myönnettävä, että ihan heti en uskonut kuvaavani meidän kauppakasseja, mutta nyt sekin on tehty =) Tää oli hieno haaste! Kiitos siitä ♡

   Poista