lauantai 20. joulukuuta 2014

JouluvalmistelujaEn tiedä johtuuko tämä lapsista vai kertyneistä ikävuosista, mutta minusta on alkanut tulla esiin ihan uusia piirteitä viime viikkoina. En ole ikinä ollut jouluihminen, mutta nyt olen huomaamattani alkanut jo odottaa edessä olevaa juhlaa. Keittiömme nurkassa unohduksissa ollut radio kaivettiin esiin ja se on soittanut iloksemme vanhoja joululauluja. Semmoisia vanhoja ikivihreitä, joita soitettiin minun lapsuudessani ja luultavimmin myös silloin kun vanhempanikin olivat pieniä.

Vaihdoimme keittiöön jouluverhot ja leivoimme pipareita poikien kanssa. Ainoastaan minun leipomukseni pääsivät uuniin asti, sillä leipurikokelaat söivät omansa ennen paistoa. Seuraavana aamuna keittiönpöydällä olleella piparilautasella oli käynyt tonttu haukkaamassa palan pipareiden reunasta. Ne piparit, jotka säästyivät maisteluilta, on jo koristeltu. Hieman jouduin vahtimaan apulaisen puuhia, sillä koristeluun tarkoitetut namut tuppasivat mystisesti katoamaan kulhosta, vaikka ukoilla ja akoilla ei ollut yhtään nappia takeissaan.

Sukulaisten joulumuistamiset laitamme tänä vuonna ompelemiini kangaskasseihin, joihin käytin vanhan lakanan, pitsiliinoja ja joskus kirppikseltä löytynyttä kanttinauhaa. Turkoosi kangas löytyi varastostani, joten tänä vuonna kassit eivät maksaneet kuin tekemisen vaivan. Kasseja ommellessani mietin moneen kertaan, että jos oikein yrittäisin, niin oppisinkohan nauttimaan ompelusta niin kuin nautin virkkaamisesta. Luultavimmin koneeni seisoo taas muutaman kuukauden laatikossaan, sillä ompelu ei ole lainkaan minun juttuni.

Saippuakurssilta ostetuista saippuamassoista tein Ruususuolasaippuaa ja Neroli-hunajasaippuaa. Ruususuolasaippuassa on nimensä mukaisesti ruususuolaa ja lisäksi siinä on tuoksuna ruusun eteeristä öljyä. Hunajasaippuan hajustin nerolilla ja molemmat saippuat on värjätty elintarvikeväreillä. Ompelin saippuoille pienet, sievät pussukat kuopuksemme vanhasta lakanasta. Metsästin saippuoille kolme iltaa sopivaa etikettiä Pinterestistä, mutta koska en yksinkertaisesti osannut päättää millaiset haluaisin, tein etiketit itse ja niistä tuli ehkä hieman synkät, mutta saavat kelvata.

Joulusiivoukset on tehty, kinkku on saunan lauteilla sulamassa ja sillit ovat tekeytymässä jääkaapissa. Tänään ajattelin paistaa torttuja, leipoa pari joululimppua ja tehdä vähän suklaapatukoitakin herkkukasseihin. Koristeet taidamme kaivaa esiin huomenna. Jouluvalmisteluja on ihana tehdä kun ei ole mihinkään kiire. Olemme jakaneet töitä usealle päivälle ja ne tuntuvat vain maustavan leppoisaa arkea, eivätkä ne ainakaan toistaiseksi tunnu stressaavilta. Mieheni joululoma alkoi perjantaina ja saamme viettää koko perhe kaksi ihanaa viikkoa kotosalla ja tehdä kaikkea kivaa. Vielä kun lumi sataisi moneen kertaan sulaneen tilalle, niin joulu saisi tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti