maanantai 3. maaliskuuta 2014

Mokkapalat

Kotonani ei koskaan tehty mokkapaloja. Koulussa ahmin aina myyjäisistä ostettuja herkkuja suupielet suklaassa. Sain ystävältäni varmasti viisitoista vuotta sitten tämän reseptin ja käytän sitä yhä. Tämä ohje on mitoitettu vehnäjauhoille, mutta leipoessani sitä gluteenittomana laitan n.2,75 dl jauhoja. Ja tarvitseeko edes kertoa kuinka ihania nämä ovat?


MOKKAPALAT


100 g margariinia
2 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa

Kuorrutus
50 g margariinia
2 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vaniliinisokeria
3-4 dl tomusokeria

Ja näin se käy:
Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata margariini. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniliinisokeri keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovaisesti munavaahtoon maito, kuivat aineet ja margariini vuorotellen vähän kerrallaan. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (n.30cm x 30 cm) levyksi. Paista uunin keskitasolla n. 12 min. Anna jäähtyä.

Kuorrute:
Sulata rasva pienessä kasarissa ja lisää siihen muut ainekset. Anna hetki jäähtyä ja kaada kuorrute mokkalevylle. Leikkaa palasiksi kun kuorrute on jähmettynyt.

Kuka jaksaa odottaa, että kuorrute on jämähtänyt? Oikeasti?


2 kommenttia:

  1. No nyt alkoi tehdä mieli mokkapaloja, vaikka omassa jääkaapissa odottaa porkkanapiirakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen syömään ensin porkkanapiirakan ja tekeen sen jälkeen mokkapaloja. Ne ovat niiin hyviä :)

      Poista