sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Matkamuistoja osa 2. Rooma

Kuten sanoin, opimme aina matkoillamme jotain uutta. Rooman matkalla opimme sen, ettei sinne kannata mennä pääsiäisenä. Roomassa on tuolloin pari muutakin ihmistä.

Ikuinen kaupunki


Rooma on minulle ollut aina lähellä sydäntä. Ihastukseni kaupunkiin johtuu varmasti sen kiehtovasta ja rikkaasta historiasta.  Lentokoneessa katselimme kun muut matkustajat selailivat turistioppaitaan ja päätimme ostaa lentokentältä sellaisen myös. Englanninkielinen oppaamme olikin oiva apu kaupungissa. Lähes joka kadunkulmassa tuntui olevan joku historiallinen rakennus, patsas tai kirkko. Viikko ennen matkaamme olin lukenut Dan Brownin Enkeleitä ja Demoneita ja minun Rooman tuntemukseni olikin tuoreessa muistissa. Mieheni ei meinannut uskoa silmiään ja korviaan kun osasin luetella hänelle patsaiden nimet ja niiden tekijät.

Rooman matkamme pelastukset: kaupunkikirja ja kartta hotellimme
aulasta.

Roomaa

Roomaa

Asuimme pienessä, kahden tähden hotelli Bolognessa Via Palestrolla. Hotelli sijaitsi hieman sivummassa mutta hyvien metroyhteyksien vuoksi se ei meitä haitannut. Majoitukseemme kuului aamiainen, jonka tarjoili hotellin omistaja pienessä, aina yhtä elävässä aamiaishuoneessa. Aamumme alkoi cappuchinoilla ja croisanteilla. Aamiaista syödessä saimme kuunnella kiivasta keskustelua milloin televisiossa nähdyistä politiikoista, milloin jalkapallosta. Sanaakaan emme ymmärtäneet mutta aamiaishetket olivat omalla tavallaan ihastuttavia. Jo toisena aamuna osasimme hihkaista koko huoneelle iloisesti Buon giorno!

Hotellimme Via Palestrolla

Hotellihuoneemme oli hieman koruton, mutta meille hotelli olikin vain nukkumista varten. Lähdimmekin jo varhain aamulla matkaan. Kiersimme lähes kaikki pakolliset nähtävyydet mm. Colosseumin, Forum Romanumin ja Pantheonin. Kapusimme ylös Espanjalaisia portaita ja näimme varmasti kymmenen suihkulähdettä ja tusinan kirkkoa. Roomassa ei tarvinnut pelätä että nähtävä olisi loppunut kesken.

Colosseum

Colosseum sisältä


Fontana di trevi ja muutama muukin ihminen.

Espanjalaiset portaat ja taas muutama muukin ihminen.

Pantheon ja ihmisiä... taas!

Yhden päivän uhrasimme kokonaan Vatikaanille. Jonotus Pietarin kirkkoon olisi kestänyt neljä tuntia mutta maksamalla 50 euroa per nenä sisäänpääsystä, paikallinen matkatoimisto vei meidät opastetulle kierrokselle jonojen ohi. Minun on myönnettävä että Pietarin kirkko oli näkemisen arvoinen. Kävelimme takaovesta Sikstuksen kappeliin. Keskellä huonetta käännyin ympäri ja Michelangelon freskot aukesivat eteemme, mykistyin niin että meinasin pillahtaa itkuun.

Pietarin kirkko ja IHMISIÄ!

Viimeisenä päivänä lähdimme tutustumaan Rooman ulkopuolella sijaitseviin katakombeihin ja Caracallan kylpylän raunioihin. Emme tajunneet että mittasuhteet kartalla muuttuivat Rooman muurien ulkopuolella ja harhailimme pitkin kuuluisaa Via Appiaa melkoisen matkan. Katakombeilla meidät ohjattiin puolalaisen munkin ohjaamaan ryhmään ja minun on myönnettävä, ettei meidän katakombireissusta tainnut jäädä mitään mieleen. Vasta myöhemmin huomasimme että miehelläni oli päällään Varsovan Hard Rock Cafeen paita. Tämän vuoksi meitä luultavimmin luultiin puolalaisiksi.

Caracallan raunioita


Matkustaisinko uudestaan Roomaan? KYLLÄ!!! Ja monesti! Rooma on kaunis kaupunki jossa historia on vanhojen rakennusten ansiosta läsnä. Ruoka oli taivaallista. Kolusimme tunnetuimmat nähtävyydet joten seuraavalla kerralla voimme käyttää aikamme herkutteluun. En ole missään muualla syönyt niin hyvää puhvelinmaito mozzarellaa kuin Roomassa. Jäätelöistä puhummattakaan. Hotelliamme voin myös lämpimästi suositella kaikille. Pieni, ehkä hieman nuhjuinen mutta mukava hotelli, jonka omistaja oli ihastuttava. Saimme häneltä vielä kotiinlähtöpäivänä kyydin lentokentälle.

Katukuvaa Roomasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti