torstai 27. kesäkuuta 2013

Yöttömänä yönä voi syödäkin yömyöhäänJuhannuksena talomme edustalla ollut patio purettiin ja tilalle kohosi uusi ja uljas terassi. Vanhat kivilaatat joiden alta rikkaruohot rehottivat, pääsivät suojaamaan kasvimaatamme. Uusi puinen lattia on mukava jalan alla ja valokate suojaa sateelta. On sanoin kuvailemattoman hienoa kävellä pitkin terassia ilman että jalkapohjat on täynnä hiekkaa ja kiviä. Laitan valokuvia terassistamme kunhan mieheni saa viimeisetkin työt tehtyä ja minä haalittua loput kalusteet.

Terassi rakennettiin talkoovoimin. Työn ohessa grillasimme, saunoimme, nautimme ystävien seurasta ja tietysti söimme hyvin. Juhannusaattona söimme lounaaksi makkaroita ja itse tehtyä peruna- ja punajuurisalaattia. Jälkiruuaksi tarjosin raparperipiirakkaa ( Ohje ). Illalla katoimme kolmen ruokalajin illallisen. Alkuun herkuttelimme tapaksilla. Pääruuaksi nautimme grillin herkkuja ja kellon ollessa jo yli puolen yön, söimme jälkiruuaksi mansikka pavlovaa. Juhannuspäivänä grillasimme hampurilaisia ja jälkiruuaksi vieraamme pääsivät maistamaan suklaakakkuani ( Ohje ). 

Olemme tehneet lauantaille pöytävarauksen Ravintola Coussiccaan. Ravintola on kotisivujensa mukaan Tampereen vanhin ruokaravintola. Emme ole aikaisemmin käyneet ravintolassa mutta sitä on meille useampi ihminen kehunut. Odotamme taas mielenkiinnolla mitä herkkuja saamme maistella.

Heinäkuussa emme aio tehdä ravintolavierailua mieheni työkiireiden vuoksi. Sen sijaan aiomme elokuussa luovuttaa ensimmäisen kerran poikamme mummolaan yökylään ja suunnata Helsinkiin minilomalle. Tarkoituksenamme on yöpyä hotellissa ja käydä syömässä parikin kertaa. Emme ole vielä varanneet hotellihuonetta emmekä myöskään päättäneet ravintolaa jonne menisimme illalliselle. Ehdotuksia otamme mielellämme vastaan.

Viikkoa aikaisemmin huutokaupasta saatu
puolalainen emalipannu pääsi
koristaan juhannuspöytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti