maanantai 10. kesäkuuta 2013

Kukkien tehtävä on kukkiaIhana kesä! Aurinko on hemmotellut säteillään jo pitkään. Olen saanut kokea kesän ensimmäisen ukonilman. Salamat ja jyrinä muistuttivat luontoäidin voimasta. Sade virkisti kuivuudesta kärsivää puutarhaani. Kesä on ihmisen parasta aikaa! Ilma on täynnä tuoksuja. Kesän voi haistaa, tuntea ja kohta sen voi myös maistaa.


Vanhat maiharini saivat sisäänsä kukat.Kesäkukat on nyt ostettu ja istutettu. 15-vuotiaana saadut siniset maihinnousukengät saivat uuden elämän kukkapurkkeina. En raskinut uhrata emalipannujani kukkaruukuiksi, mutta onneksi löysin vanhan teräspannun kirpputorilta 6 eurolla. Kierrätyskeskuksesta raahattu työkalulaatikko sai sisäänsä Pelargoniat.


Kierrätyskeskuksesta löydetty
työkalulaatikko ja ihanat
pelargoniat.

Yritän epätoivoisesti opettaa yksivuotiaalle pojalleni ettei kukkia saa repiä. Kukkien tehtävä on kukkia. Sanoma ei tunnu menevän perille ihan toivotulla tavalla. Samana aamuna auenneet unikon kukat eivät pienen miehenalun sormissa kauaa kestäneet. Onneksi sain ihastella edes hetken kauniita kukintoja.

Sain viime kesänä unikon taimia ja tänä kesänä sain ihailla
niiden kauniita kukintoja. Valitettavasti poikani
kerkesi hieman muotoilemaan terälehtiä.

Minun on myönnettävä että yhä kasvavan masun kanssa taimitelineen raahaaminen edes takaisin alkoi jo tympimään. Hellekauden rohkaisemana uskalsin istuttaa kesäkurpitsat, paprikat ja chilit maahan. Tomaatin taimet ottivat kunnon kasvupyrähdyksen kun pääsivät ulos pitemmiksi ajoiksi. Perunan varret kasvavat lähes silmissä. Salaatit nousevat hitaasti mutta varmasti. Enää ei mene kauaa kun pääsen keräämään kesän ensimmäistä satoa kasvimaastamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti