Tässä on aivan ihana raparperipiirakan ohje. Syömme kahdestaan iltateellä melkein koko piirakan. Olen valmistanut piirakan gluteenittomasta jauhoseoksesta mutta uskoisin olevan aivan yhtä ihanaa tavallisista vehnäjauhoistakin tehtynä.
Ihana raparperipiirakka
Näitä tarvitset:
Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
1 muna
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
Täyte:
400 g raparperia
2 rkl vaniliinisokeria
0,5 dl sokeria
2 rkl voita
400 g raparperia
2 rkl vaniliinisokeria
0,5 dl sokeria
2 rkl voita
Ja näin se käy:
Vatkaa kylmä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita
joukkoon muna. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe ja vatkaa ne taikina sekaan.
Lisää maito. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään. Sekoita vaniliinisokeri ja
sokeri kuorittujen ja paloiteltujen raparperien sekaan.
Ota taikinasta sivuun n. 1,5 dl. Painele loput taikinasta
voideltuun piirakkavuokaan. Kylmässä vedessä kastellut kädet estävät taikinan
tarttumisen käsiin. Kaada päälle raparperit. Ripottele päälle voinokareita sekä
loput taikinasta. Paista 200 asteessa n.30 min.
Tarjoile jäähtynyt piirakka makean kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Taivaallisen
hyvää!
Aivan ihana piirakka :)
VastaaPoistaVoi hyvänen aika! Miten minulla on jäänyt kommenttisi kokonaan huomiotta? Valtavan suuri kiitos <3 ja anteeksi myöhäinen vastaus.
Poista