maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ihana Raparperipiirakka

Meillä jäi viime kesänä viimeiset raparperin lehdet mätänemään puskan päälle. Ilmeisesti unohdus oli äärimmäisen kannattava sillä emme ole ennen saaneet tällaista raparperisatoa. Olen tehnyt kolme viikkoa kiisseliä, piirakkaa ja pakastanut talveksi varsia, silti puskamme on ehtymätön.

Tässä on aivan ihana raparperipiirakan ohje. Syömme kahdestaan iltateellä melkein koko piirakan. Olen valmistanut piirakan gluteenittomasta jauhoseoksesta mutta uskoisin olevan aivan yhtä ihanaa tavallisista vehnäjauhoistakin tehtynä.

Ihana raparperipiirakka 

 

Näitä tarvitset: 

Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa

Täyte:
400 g raparperia
2 rkl vaniliinisokeria
0,5 dl sokeria
2 rkl voita

Ja näin se käy:
Vatkaa kylmä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe ja vatkaa ne taikina sekaan. Lisää maito. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään. Sekoita vaniliinisokeri ja sokeri kuorittujen ja paloiteltujen raparperien sekaan.
Ota taikinasta sivuun n. 1,5 dl. Painele loput taikinasta voideltuun piirakkavuokaan. Kylmässä vedessä kastellut kädet estävät taikinan tarttumisen käsiin. Kaada päälle raparperit. Ripottele päälle voinokareita sekä loput taikinasta. Paista 200 asteessa n.30 min.
Tarjoile jäähtynyt piirakka makean kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Taivaallisen hyvää!




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Voi hyvänen aika! Miten minulla on jäänyt kommenttisi kokonaan huomiotta? Valtavan suuri kiitos <3 ja anteeksi myöhäinen vastaus.

      Poista