maanantai 29. huhtikuuta 2013

Puutarhan ensimmäiset antimetSain viikonloppuna upottaa sormeni multaan ja nostaa kevään ensimmäisen sadon omasta puutarhastamme. Olemme jo useampana vuotena saaneet naapuriltamme maa-artisokkia ja viime keväänä istutin osan mukuloista maahan. Syksynä katkaisin maa-artisokkien parimetriset varret ja jätin mukulat talvehtimaan maan sisään. Lauantaina kaivoin viimein mukulat maasta. 

Seitsemästä varresta tuli niin suuri sato maa-artisokkia että taidan saada myös pakastimeen yhden annoksen sosekeittoa. Syksyn sateina kuuma sosekeitto maistuu taivaalliselle. Minulle vinkattiin myös että maa-artisokkagratiini olisi hyvää. Nyt ei auta muu kuin etsiä reseptiä ja kokeilla. Minun kuitenkin pitää muistaa säästää osa mukuloista. Ne pääsevät takaisin maan poveen antamaan uuden sadon ensi keväänä.


Maa antoi ensimmäiset aarteensa.

Tulin siihen tulokseen että on aivan sama millaisen hyllykön ostan, pöytäni on taas tulvillaan purkkeja ja purnukoita. Kaikki kylvetyt siemenet on nyt koulittu lukuun ottamatta kesäkurpitsaa. Kylvin sen vasta eilen. Elättelen toiveita että se pärjäisi purnukassaan maahan istuttamiseen asti. Perunat ovat itämässä kellarissa. Pavut ovat vielä pussissa. Minun on ensin otettava selvää mitä niille on tehtävä ennen istuttamista.


Tungosta pöydällä

Ensi viikolla alkaa perunamaan teko. Tiistaina mieheni tarttuu lapioon ja alkaa raapia nurmikon pintakerrosta pois. Torstaina saamme kymmenen kuutiota multaa pihaan. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, meillä on perunamaa valmis loppuviikosta. Minua vain harmittaa kun en pääse auttamaan. Meille on tulossa syksyllä vauva enkä supisteluideni vuoksi voi tarttua lapioon. Onneksi mieheni auttaa. Ilman häntä kasvimaani olisi jäänyt vain haaveeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti