perjantai 3. toukokuuta 2013

Taivaallisen hyvä, lähes täydellinen suklaakakku

Tämä suklaakakku on lähes täydellinen. Olen tehnyt sitä kahdella eri täytteellä ja kuorrutteella, suklaisena ja kerma-banaanina. Tässä on teille molempien reseptit. Syön parhaillaan teen kanssa suklaalla kuorrutettua kakkua enkä osaa sanoa kumpi täytteistä on parempi Jos erehdytte maistamaan ennen uuniin laittamista valmista taikinaa, älkää syökö kaikkea! Sikke Sumari on joskus sanonut että hyvä ruoka näyttää myös valmistaessa hyvältä. Tämä kakku maistuu myös taikinana taivaalliselle. Suosittelen kuitenkin vatsanpurujen välttämiseksi kypsennystä.

Tämä kakku on kaiken vaivan arvoinen. Valkuaiset jaksaa erotella kieli poskessa kun tietää millainen lopputulos odottaa. En ole tehnyt kakkua kuin gluteenittomista jauhoista enkä valitettavasti osaa varmaksi sanoa kuinka paljon tavallisia vehnäjauhoja pitää laittaa. Ehkä hieman enemmän? Korvasin viimeksi puolet voista margariinilla. Ajatuksenani oli tehdä kakusta hieman kevyempi. Se oli ehkä hieman naurettava ajatus, kun ottaa huomioon että kakkuun on menee 2,5 levyä suklaata! Huomaamattani olen syönyt neljänneksen kakusta. Näenköhän suklaisia unia ensi yönä?


TAIVAALLISEN HYVÄ, LÄHES TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU


Näitä tarvitset pohjaa varten:
5 munaa
2 dl sokeria
 0,25 tl suolaa
1,5 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilja-aromia
150 g voita
300 g taloussuklaata
0,5 dl maitoa

Ja näin se käy:
Sulata voi vesihauteessa ja sulata joukkoon suklaa pala kerrallaan. Sekoita koko ajan. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset ja 0,5 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahdota erillisessä astiassa keltuaiset ja loput sokerit vaahdoksi. Sekoita keltuaisten joukkoon suola ja vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne vuorotellen sulatetun suklaan kanssa keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon maito. Yhdistä valkuaisvaahto ja muu taikina varovaisesti keskenään. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 60 min. Kokeile tulitikulla kypsyys. Anna seisahtaa hetki ennen kumoamista.

SUPER SUKLAAKAKKU ( Suklaavaahtotäyte, suklaakuorrute )
Tarvitset:
100 g voita
200 g taloussuklaata
2,5 dl kermaa
2,5 rkl tomusokeria
4 tl kaakaojauhetta

Kostuttamiseen sitruunamehua

Sekoita vesihauteessa sulaneeseen voihin suklaa pala kerrallaan. Sekoita koko ajan. Kun suklaa on sulanut, anna jäähtyä hieman. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen tai neljään osaan. Kostuta se laimennetulla sitruunamehulla (n. 1/3 sitruunamehua, 2/3 vettä). Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Täytä kakku kaakaosuklaalla ja kuorruta sulatetulla suklaalla. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään. Koristele tomusokerilla.


Suklaakakku suklaavaahdolla ja suklaakuorrutteella.
Suklaata suun täydeltä!

KERMA-BANAANI SUKLAAKAKKU
Tarvitset:
5 – 6 Banaania
5 dl kermaa
4 rkl tomusokeria (makeuta oman maun mukaan)

Kostuttamiseen sitruunamehua

Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen tai neljään osaan. Kostuta se laimennetulla sitruunamehulla (n. 1/3 sitruunamehua, 2/3 vettä). Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon tomusokeri. Murskaa banaanit joku käsin tai koneella. Laita kerrokseen aina ensin banaania ja sen päälle kermaa. Kuorruta kakku kermalla. Koristele suklaarouheella.


Suklaakakku kerma-banaani täytteellä.
Tämä versio huperi nopeasti vieraiden suihin poikani 1-vuotis
syntymäpäivillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti