sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

VIRKATUT KÄMMEKKÄÄT

 


 

Se on taas se aika vuodesta kun aamut on kirpsakoita ja päivällä voi olla jo niin lämmintä, että lapaset ovat liikaa. Virkkasin itselleni kämmekkäät pehmoisesta Schachenmayrin Merino Extrafine 120 -langasta. Nämä ovat ihanat käsissä aamulenkillä koiran kanssa, kun joudun jatkuvasti kaivamaan nameja pennulle, joka vasta opettelee kävelyä hihnassa. Kuluneella viikolla palelutin käteni niin monesti, että oli ilo ottaa nämä käyttöön.


Tein itselleni kämmekkäät petroolin sinisenä ja Toikalle tein mallikappaleen harmaasta ja pinkistä. Virkkasin kämmekkäät nelosen koukulla ja lankaa kämmekäspariin meni n. 70 grammaa. Kämmekkäissä on kiilapeukalo, jonka ansiosta ne istuvat tosi hyvin käteen. Kuvio joustaa, joten ne eivät purista vaikka tein niistä vähän napakat.
 
 
Virkkasin mallin useamman kerran, kun ensin en ollut tyytyväinen värinvaihtumiseen ja sitten lanka ei riittänytkään. Ilokseni tuo Merino Extrafine kesti hyvin purkamisen ja muutenkin se oli aivan ihana lanka virkata. Yleisesti ohjeistetaan, että virkatessa väriä vaihdetaan aina edellisen kerroksen viimeisellä silmukalla, mutta se ei sopinut tämän mallin kanssa. Jumppasin värinvaihdon kanssa niin kauan, että sain värinvaihdosta siistin ja sitä ei huomaa edes tarkemmalla tarkastelulla.

 
Kämmekkäiden ohjeen saat Toikalla myytävänä tarvikepakkauksena. Tarvikepakkaus sisältää ohjeen ja langat kämmekkäisiin. Malli on sen verran helppo virkata, että voit tehdä nämä vaikka et olisi paljoa virkannut. Kämmekkäiden tarvikepakkauksen löydät täältä: Toikan verkkokauppaan.
 

Sydämellinen kiitos Arjalle ohjeen koevirkkaamisesta ja tarkistamisesta ja Tiiville, että sain lainata käsiä ja Lorea kuviin.
 

Nähdään taas!


1 kommentti:

  1. Punaharmaat on hienot, toiset huolisin itsellenikin, suosikkiväri sininen. Sun blogin nimen bongasin jostain blogista, oli ihan pakko kurkata, yksi parhaista nimistä siinä mielessä että herättää mielenkiinnon, onnistunut! ;)

    VastaaPoista