sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

KEHYSKUDOTUT LASINALUSET
Viime viikolla järjestettiin Keväiset Kässämessut netissä ja tein Toikalle messuille lasinalusmallin, jonka voi kutoa neliön muotoisella metallikehyksellä. Mallikappaleet on tehty pehmoisesta Berkshire Bulkystä, joka on paksuhko villa-alpakkalanka. Lasinalusta koristaa kukonaskel-kuvio, joka muodostuu värinvaikutuksesta sidoksessa ja paksussa langassa kuvio näkyy todella hyvin. Yhden lasinalusen teossa ei tainnut mennä kuin tunti, kun sen teki tällaisesta paksusta villalangasta. 


Lasinalusen jokaisella sivulla on hapsut, jotka muodostuvat kude- ja loimilangoista. Koska hapsut ovat niin lyhyet, niihin oli hankala tehdä hevosenhäntäsolmut ja perinteinen solmu ei näyttänyt hyvältä, joten lasinalunen on viimeistelty Hem Stitch -silmukoinnilla. Se estää lasinalusen purkaantumisen. Hem Stitch on viimeistelytekniikka, joka tehdään neulalla ja langalla. En tiedä, onko tekniikalle suomenkielistä nimeä. 
 
 
Näiden ihanien lasinalusten ohjeen saat, kun ostat Toikalta neliökehyksen ja pujotusneula -tarvikepakkauksen. Suosittelen käyttämään paksuhkoa villalankaa, koska se joustaa edes vähän ja siinä kuvio näkyy selvästi. Tein ensin koekappaleen puuvillalangasta ja se oli huomattavasti haastavampi käsitellä kuin villa.
 
Metallikehys ja pujotusneula -tarvikepakkauksen löydät täältä: Toikan verkkokauppaan ja käyttämäni Berkshire Bulky -langan löydät täältä: Tämäkin vie Toikan verkkokauppaan. 

Jos ostat kehyksen ja teet lasinaluset, olisi upeaa nähdä ne! Laitathan viestiä tai tägää minut somessa. Instagramissa minut löytää tileiltä ihan_oikea_blogi tai weaving_with_johanna

Mukavaa viikonloppua! Nähdään taas!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti