sunnuntai 2. toukokuuta 2021

VIRKATUT JOOGASUKAT

 Virkkasin itselleni joogasukat. Olin joulukuussa 2019 koulutuksessa Itävallassa, Grazissa ja ostin itselleni matkamuistoksi lankaa pienestä lankakaupasta. Tietysti halusin jotain paikallista lankaa ja valitsin vyyhdin fingerin vahvuista Ferner Wollen Karusell -lankaa.

Sukkien ohje löytyy Lankavan sivuilta Pitsisäärystimen nimellä. Vaikka ohje oli tehty saman vahvuiselle langalle, jouduin hieman lisäämään silmukoita, jotta pohkeeni mahtuivat sukkien varsiin. Koska käsialani on hyvin vino eli kuviot kaatuvat aina reilusti oikealle, jouduin siirtämään kuviota aina muutaman kerroksen välein lisäyksin ja kavennuksin, jotta kuvio pysyi säären keskellä, eikä siirtynyt pohkeen puolelle.

 

 

Mallina tämä oli oikein kiva ja mukava virkata. Lankana tuo Karusell oli hyvää, mutta hieman se on karheaa ja olenkin onnellinen, etten ostanut sitä enempää. Sukista tuli sievät vaikka en yleensä pidä siitä, miltä valmiiksi kuvioidut langat näyttävät virkatuissa töissä. Näihin lanka tuntui kuitenkin sopivan. En ole vielä saanut sukkia käyttöön, koska joogatuntini ovat olleet tauolla ja kotona joogatessa en niitä tarvitse. 

Kulunut vuosi on ollut melko yllätyksellinen ja poikkeustilat ovat vaikuttaneen myös omaan työtilanteeseeni. En varmasti koskaan ole ollut näin kiitollinen lankavarastoistani. Olen melko huolettomasti pystynyt tekemään käsitöitä ostamatta uusia lankoja.

Jos haluat virkata itsellesi joogasukat tai pitsisäärystimet, löydät ohjeen täältä: Lankavan sivuille.

 Mukavaa viikonloppua ja tavataan taas ensi viikolla!


2 kommenttia:

  1. Tosi suloinen malli! Eikä tarvii sitä kauhujen kantapäätäkään koettaa väsätä... (sopis mulle!) :)

    VastaaPoista