sunnuntai 16. toukokuuta 2021

VIRKATTU KUKKATUNIKA

 

Virkkasin itselleni kukkatunikan. Jouduimme viime keväänä etäopetukseen ja tarvitsin oppituntien ajaksi jotain tekemistä käsille ja nämä kukat sopivat siihen mainiosti. Malli on niin helppo, että sen oppi hetkessä ulkoa, joten oppitunnin seuraaminen oli helppoa samalla kun kädet työskenteli.

Tunika on malliltaan suora ja tein siihen pitkät ja leveät hihat, jotka näyttävät kuvissa vielä levenevän, mutta ovat ihan suorat. Tunika on ihana, kun sitä voi pitää kesällä trikoiden ja topin päällä ja talvella pitkähihaisen trikoopaidan päällä. Pitsimäinen kuvio on ihanan viileä ja kevyt päällä. Tunika peittää hyvin keski-iän ja kahden lapsen myötä vyötärölle tulleita kiloja.


 

 

Kukkia tunikaan upposi yhteensä 120 kpl ja lankaa 540 grammaa. Tunika on virkattu kolmosen koukulla Drops Designin Safran -puuvillalangasta ja ne on yhdistetty samalla langalla, mutta virkkasin verkon kahden ja puolen koukulla. Kukat virkkasin turkoosilla, omenanvihreällä ja auringonpaisteella. Yhdistämiseen käytin mustaa. Merkkasin määrät sävyittäin ylös, mutta koska tunika valmistui jo aikoja sitten, en enää löytänyt muistiinpanojani.

Yleensä esittelen vaatteet ennen kuin otan ne käyttöön, mutta tätä olen ehtinyt pitää jo moneen kertaan. Pidän tunikasta valtavasti, mutta sen käyttö on tuonut ihan uusia haasteita. Se päällä pitää liikua hvyin varovaisesti, sillä meinaan jäädä siitä kiinni milloin oven kahvoihin ja milloin kaappien vetimiin. Tunikaa pitäessä sain ensimmäisenä opetella liikkumaan kuin hidastetussa elokuvassa ja hallitsemaan liikkeitä harkitusti, sillä leveät hihat vetävät hetkessä lasten limpparipullot pöydiltä ja saavat aikaan kaaoksen.

Sosiaalisessa mediassa on pitkin vuotta esitelty korona- ja poikkeusajan töitä ja tämä tunika on minun koronatyöni. Vaikka kulunut vuosi ei kuulu parhaimpiin, sain siitä ainakin jonkin kauniin muiston.

Mukavaa viikonloppua ja nähdään taas!

 


1 kommentti:

  1. Sun töitä on tosi kiinnostava katsella, sillä pidän niistä koko ajan! <3

    VastaaPoista