keskiviikko 20. joulukuuta 2017

ITSE TEHTYJÄ KUUSENKORISTEITA JA JOULUKASSIT


"Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo. Nyt sitä saa, nyt sitä saa vatsansa täyteen puuroo. Joulu on taas, joulu on taas, voi, kuinka meill´ on hauskaa! Lapsilla on, lapsilla on aamusta iltaan hauskaa."
Lupasin pikkuväelle, että tänä vuonna meille tulee kuusi. Aikaisempina vuosina he ovat koristelleet kuusen mummolassa, mutta nyt he toivoivat kuusta meillekin. Onneksi sellainen löytyi mummolan varastosta ja koska meillä on nyt kuusi, me tarvitsemme myös kuusenkoristeita.

En halunnut ostaa kaupasta Kiinassa valmistettuja helyjä, joten pistin pikkuväen töihin ja he ovat tehneet kuuseen tonttuja ja lumiukkoja. Tontuissa on verhorinkula vartalona, jonka ympärille virkkasin punaisesta villalangasta kiinteitä silmukoita. Puinen helmi on päänä ja silmät ja suun he piirsivät tussilla. Tonttulakin leikkasin askarteluhuovasta ja liimasimme sen yhdessä kiinni. Pyykkipojan avulla sain lakin pysymään kiinni liimauksen ajan, mutta suosittelen, että ompelet tonttulakkien saumat kiinni. Pääset helpommalla! Koko komeus pysyy kasassa langan pätkällä, johon pujotimme pari pientä kulkusta.
Nämä lumiukot ovatkin sitten maailman hienoimmat! Pikkuväki liimasi ensin kaksi massapalloa yhteen ja niiden kuivuessa he tekivät pahvirinkulasta ja langan pätkistä myssyt niille. Sitten myssyt päähän ja tussilla silmät ja napit! Todella helppoja tehdä ja niin söpöjä! Vasta tänään huomasin, että ukoilta puuttuu kokonaan ripustusnarut eli kun saan ne taiottua, saan ne kuusen keikkumaan. Lumiukkojen ja tonttujen seuraksi ajattelin ripustaa karkkikeppejä, joita voi sitten jälkkäriksi metsästää kuusesta.

Annamme joka vuosi sukulaisille herkkukassit ja tänä vuonna pikkuväki teki isovanhempien kassit. Ostin askartelukaupasta valkoisia kangaskasseja ja tekstiilitusseja, joilla pikkuväki sai piirrellä oman mielen mukaan kaikkea kivaa mm. kiukaita ja ilmalämpöpumppuja. Jotta muistamme vielä myöhemmin, mitä piirroksissa on, kirjoitin niiden viereen selitykset. Silitin taiteilut kiinni silitysraudalla ja näiden pitäisi kestää 40 asteen pesu. Eikö olekin upeita? Ja vitsit, miten helpolla pääsin itse!
Kassit täytän tänäkin vuonna pienpaahtimon kahvilla, teellä, itse tehdyllä joulusuklaalla ja tietysti itse leivotulla joululimpulla. Muiden sukulaisten kassit ovat värjäyksessä saunanlauteilla ja ne näytän sitten joulun jälkeen, että mitä niistä tuli vai tuliko mitään. Tässä kohtaa toivotan sinulle rakas lukija hyvää ja rauhallista joulua! Tapaamme taas joulun jälkeen!

16 kommenttia:

 1. Aivan ihania koristeita, niin suloisia ja hyväntuulisia 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ensin mua vähän harmitti, kun ei ehditty enempää askarteleen, mutta nythän me voidaan jatkaa tästä taas ensi vuonna ja muutaman vuoden päästä mulla on ihanat, pienten poikien tekemät joulukoristeet <3

   Poista
 2. Ihanaa joulua teillekin! :) Hauskat noi kassit, ilahduttavat varmasti.

  VastaaPoista
 3. Hyvää ja rauhallista joulua sinnekin :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja koristeita ja tuo laukku on kyllä mainio!

  VastaaPoista
 5. Teillä on varmasti ollut mukavia askarteluhetkiä, kaikki tuotokset on niin hienoja!
  Ihanaa joulunodotusta teille ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pikkuväen kanssa askartelu kasvattaa vähän erilaista kärsivällisyyttä kuin käsitöiden tekeminen. En meinaa ehtiä neuvoa tai kertoa mitään, kun vikkelät sormet on jo liimassa =D

   Rauhallista joulua <3

   Poista
 6. Voi miten hellyttäviä joulukoristeita, oikeita aarteita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nämä ovat just niitä! Aarteita. Ei näin hienoja koristeita kaupasta saakkaan <3

   Poista
 7. Voi miten ihania juttuja olet lasten kanssa tehnyt <3 Minulla on säilynyt muutama lapsieni 90-luvulla tekemä koriste.. ne ovat parhaita koristeita .. oikeita aarteita. Hyvää Joulunaikaa sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Miten ihanaa kuulla! Äitini on kans säästänyt mun tekemiä koristeita ja itse aion säästää nämä. Voin näyttää sitten parin kymmenen vuoden päästä pojille, että mitä he ovat tehneet =) Onnea on lapset ja niiden askartelut <3

   Rauhallista joulua myös teidän perheelle <3

   Poista
 8. Kiitos Tove ♥ Nuo kassit on kyl niin symppiksiä! Mun pitää pyytää poikia tekeen yksi lisää, että saan itsellenikin kassin =)

  Rauhallista joulua ♥

  VastaaPoista
 9. Ihanaa ja rauhaisaa joulua!

  Valtavan hienoja koristeita ja tuo kassi! 💕💖 Näppäriä apulaisia sinulla.

  VastaaPoista