keskiviikko 25. lokakuuta 2017

NEIDON KEHRÄ - AJATUKSESTA PALAKSI

"Mikään maailmassa ei korvaa sitkeyttä. Ei lahjakkuus; epäonnistuneita lahjakkuuksia on kaikkialla. Ei nerous; väärinymmärrety nero on suoranainen käsite. Ei koulutus; maailma on täynnä koulutettuja hylkiöitä. Vain sitkeydellä ja päättäväisyydellä yllät mihin tahansa." - Calvin Coolidge   
Enpä olisi arvannut miten isoon ja upeaan projektiin lupauduin osallistumaan, kun minua taannoin kysyttiin mukaan suunnittelemaan yhteisvirkkuuna toteutettavaa torkkupeittoa. Kalevala Cal on kasvanut melkoisiin mittoihin, kun ohjeet on käännetty jo seitsemälle kielelle ja projektista on ollut niin lehdissä, radiossa kuin telkkarissa. Koko käsityö-Suomi puhuu Kalevala Calista ja kaikki virkkaavat sitä, eikä mikään ihme sillä peitto on äärimmäisen kaunis. Tuntuu hienolta, kun saan kertoa virkkaavani sitä myös ja yksi paloista, Neidon Kehrä on suunnittelemani.

Ei ihan yhdessä illassa valmiiksi...

   
Pääsin aloittamaan palan suunnittelun myöhässä ja melkein kaikki tutut aiheet olivat jo siinä vaiheessa varatut. En enää ehtinyt hakea kirjastosta Kalevalaa ja hakea siitä inspiraatiota, joten menin siitä mistä aita oli matalin ja ajattelin Kalevalaa kokonaisuutena. Ilman piirustuksia aloin virkata ruutua ja sieltä silmukoiden syövereistä nousi Neidon Kehrä. Eihän se toki nykyistä muotoansa saanut ihan ensimmäisellä eikä toisellakaan virkkauskerralla, vaan takana on kymmeneniä erilaisia versioita ja kokeiluita. Varsinkaan kuvion yhdistäminen ei ole ihan yhdellä istumisella keksitty. Yritin ensin yhdistää lenkit kohotakapylväillä, mutta huomattuani, ettei se onnistu, aloin kokeilla jotain ihan uutta. Kun kuvio oli valmis, huomasin vasta silloin, että se on ihan vinossa ja pääsin taas korjaamaan sitä. Vaikka pala oli valmis ja valittu peittoon, se kulki vielä pitkään nimettömänä, kunnes eräs idearikas koevirkkaaja ehdotti nimeksi neidonkehrää, johon ihastuin ja jotta se saatiin istutettua Kalevalaan, muutin sen Neidon Kehräksi. Kalevalassa pohjan neito kehrää värttinällä kultalankaa.
Viimein julkaisupäivä koitti...   


Jännitin ohjeen julkaisua paljon, koska tiesin, ettei pala ole peiton helpoin ja pelkäsin, että se jää vaikeutensa takia toisilta virkkaamatta. Oli aivan uskomattoman upeaa lukea kommentteja, kuinka toiset virkkaajat olivat odottaneet palan julkaisua ja se oli heistä koko peiton kaunein pala. Toki on ymmärrettävää, ettei kaikki siitä pitäneet, mutta eihän me kaikki voida pitää samoista asioita. Pala oli toisille helppo ja toisille taas vaikea, mutta monelta se olisi jäänyt virkkaamatta ilman Ristiin Rastiin -blogin Tuulan hyvää videota. Olen ikionnellinen siitä, että pyysin Tuulaa videomaan ohjeen. Tuula on auttanut minua niin monesti ja oli ihanaa, kun kerrankin sain tehdä hänelle vastapalveluksen, josta tosin hyödyin itse enemmän kuin osasin aavistaa. Vaikka pala oli koevirkattu moneen kertaan, Tuula löysi vielä ohjeesta muutaman virheen ja ohjetta korjattiin ihan viime päiviin asti, kun matti myöhäisenä hioin sitä ja sain varmasti kääntäjät hulluuden partaalle.

Kiitos kaikesta ihan kaikille!


Olen kiitollinen jokaisesta virkastusta Neidon Kehrästä ja jokainen niistä tekee minut äärimmäisen onnelliseksi. Olen ylpeä siitä sitkeydestä ja periksiantamattomuudesta, jota virkkaajista huokui, kun he eivät luovuttaneet, vaikka pala ei ollutkaan helppo ja valmistunut sormia napsauttamalla. Tämä postaus on kuvitettu Kalevala-peiton virkkaajien kuvilla ja näitä katsoessa en voi kuin todeta, että olen vain palan suunnittelija ja kirjoitin siihen ohjeen, virkkaajat ovat herättäneet sen henkiin. Sydämellinen kiitos kaikille projektiin osallistuneille ja valtavat kiitokset jokaisesta Neidon Kehrästä! Ne ovat tehneet tästä projektista ikimuistoisen!

Lisää Kalevala Calista sekä kaikkien palojen ohjeet löytyvät osoitteesta: www.arteeni.fi/kalevalacal. Neidon Kehrän ohjeet löydät täältä17 kommenttia:

 1. Voi miten upeita paloja <3 Ihanaa yhteistyötä!

  VastaaPoista
 2. Ihania! Kauniita värejä kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Oli tosi vaikeaa valita tähän postaukseen kuvia, kun vaihtoehtoja olisi ollut pilvin pimein <3

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta suunnittelijalle. Et päästänyt helpolla, mutta kirjallinen ohje oli hyvin kirjoitettu.
  Minusta Arni Oksasen virkkaama ruutu on melkein jo ylimaallisen kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna�� malli on hyvin inspiroiva ja mahdollistaa väreillä leikittelyn hienosti.

   Poista
  2. Tuhannet kiitokset Minna <3

   Arnin ruutu on upea <3 Ihanaa että Arni huomasi kommenttisi <3 Oli hienoa saada hänen ruutunsa tähän, sillä se inspiroi niin monia virkkaajia <3

   Poista
 4. Niin kauniita malleja ja tuo peitto näyttää todella kauniilta, ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyl mielenkiintoista, miten ruudun ulkonäkö muuttuu värien myötä! Vaikka pidän väreistä, niin kyl mun silti tekis mieli tehdä peitto vielä yksivärisenäkin <3

   Poista
 5. Neidon Kehrä on valtavan kaunis malli, ja koko peitto kaikkine upeine paloineen huikean hieno! Itse ihastuin Marja Englundin peiton väritykseen. Mitäköhän lankoja hän on käyttänyt työssään?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellinen kiitos Sari <3 Marjan peitosta tulee kyl upea <3 Kysäisin häneltä langoista ja hän kertoi käyttävänsä Novitan 7-veljestä ja yhdistämiseen Nallea =)

   Poista
  2. Sydämellinen kiitos Sinulle, Johanna! <3 Olet suunnitellut peittoon huikean kauniin ja taidokkaan tilkun. Kiitos siitä! Ja kiitos, kun kysyit Marjalta hänen käyttämistään langoista. Minä en ole vielä aloittanut peiton virkkaamista, mutta olen suunnitellut käyttäväni juuri Seitsemää veljestä ja Nallea. Sitä en kyllä vielä tiedä, että millä värityksellä peiton teen. Olisi ihana tehdä yksivärinen (ehkä luonnonvalkoinen) ja lisäksi värikkäämpi peitto.
   Sari

   Poista
  3. Kiitos ♥ Peitto on yksivärisenä upea ♥ Näin eilen Lankamaailman tapaamisessa tekeillä olevan tumman harmaan peiton, jossa käytettiin yhdistämiseen hieman erisävyistä harmaata. Se oli todella kaunis ♥

   Poista
 6. Voin vain kuvitella miten haastava ja samalla ikimuistoisen ihana tuo projekti on ollut. Itsekin innostun aina kaikesta yhteisestä tekemisestä. Toisaalta oli hyvä, että kaikki tutut aiheet olivat jo varattu niin jouduit venymään itsekin suunnittelija. Nyt on virkkaajien vuoro venyä :) Lopputulos on kyllä tosi hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna <3 Sitä pitää vaan uskoa, että kaikella on tarkoitus =)

   Poista