maanantai 10. lokakuuta 2016

Virkattu kohoraitahuivi

"Langanpätkä. Sehän voisi muuttua vaikka spagetiksi!"
- Pikku Myy
 

Virkkasin meidän esikoiselle ihanan lämpimän huivin samasta Dropsin Baby Merinosta, josta virkkasin aikaisemmin myssyt (löydät ne ohjeineen täältä). Huivi on koottu kahdesta kohopylväillä virkatusta kappaleesta, jotka on virkattu yhteen. Tein aina kaksi kerrosta samalla värillä ja päästessäni kerroksen loppuun käänsin työn, joten joka toinen kerros näkyy kohopylväinä ja joka toinen saumana. Näin syntyi hauska kohoraidoitus molemmin puolin huivia. Virkkasin huivin normaalia isommalla koukulla ja se valitettavasti näkyy käsialassa. Silmukkani eivät ole ihan niin tasaisia ja siistejä, mutta halusin, että huivista tulee pehmeä ja muhkea. Siinä tosiaan onnistuin, sillä se on ihanan paksu. Tein huiviin vielä tuuheat hapsut vanhoista langan jämistä ja hapsuineen päivineen huiviin kului lankaa 160 grammaa.

Huivin ohje on helppo. Tällä saat virkattua n. 130 senttiä pitkän (mitta ilman hapsuja) ja 14 senttiä leveän huivin. Jos haluat tehdä pidemmän huivin, lisää alkuun ketjusilmukoita. Virkkaa alkuun 250 ketjusilmukkaa hieman isommalla koukulla. Vaihda pienempään koukkuun ja virkkaa ensimmäinen kerros pitkillä pylväillä (kaksoispylväs). Käännä työ ja tee ensin kaksi ketjusilmukkaa ja pylväs. Jatka kerros loppuun etukautta poimituilla pitkillä kohopylväillä. ja virkkaa kaksi viimeistä silmukkaa tavallisina pylväinä. Jatka näin vielä kuusi kerrosta. Aina päästyäsi kerroksen loppuun käännä työ. Tee toinen samanlainen kaistele ja ompele tai virkkaa ne piilosilmukoilla yhteen. Tee hapsut vasta pingotuksen jälkeen. Ihana huivisi on valmis! Eikö olekin muhkea?
 


20 kommenttia:

  1. Ihana koko setti! ♡ Hirmu kivaa pintaa sekä pipossa et huivissa. Me like a lot! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Tästä tuli kyl hauska setti ja niin ihanan lämmin! Harmi, ettei mulla ole enempää tuota lankaa, koska tämähän olisi itsellekin ihan kiva =)

      Poista
  2. Huivi sopii hyvin myssyn seuraksi. Ihana kokkonaisuus. Iloinen pikku veitikka kuvissa =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Huivin tekeminen oli tosi haastavaa, kun kuvio piti saada molemmin puolin ja tein aika monta koeversiota ennen kuin päädyin tähän raidoitukseen ja puolet ajasta mietin, että pitäisikö alkaa purkaa, kun kuvio näytti niin hassulta tekovaiheessa. Onneksi en purkanut, koska lopputulos on mielestäni tosi kiva =)

      Poista
  3. Kivan värinen huivi ja mukavan oloinen vesseli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Vesseli tosiaan =) Mä voin myöntää, että otin yli 300 kuvaa ja suurin osa oli julkaisukelvottomia, kun kamera ei pysynyt 3-vuotiaan termiitin vauhdissa =)

      Poista
  4. Ihana! Mä virkkasin joskus vuosia sitten miehelle kaulahuivin ja mulla meinas mennä hermot, kun kerros ei tuntunut loppuvan koskaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mä uskon! Pitkiltä nämä kerrokset mustakin tuntui, vaikka huivi on lyhyt. Melkein joka kerroksella nostin työtäni epäuskoisena, että vastako olen puolessa välissä =D

      Poista
  5. Voi että miten ihana poitsu kuvissa. Ja, tuollaisen pipon ja huivin haluan meidänkin kuopukselle. Taidan pyytää Mammalta hiukan apua! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mukavaa kuulla! Huivi on helppo tehdä ja mukava telkkarin katselutyö, kun ei tarvitse tehdä muuta kuin pylvästä pylvään perään =) Myssyn ohje löytyy tuolta aikaisemmasta postauksesta. Jos tarvitsette sen kanssa apua, niin autan mielelläni =)

      Poista
  6. Ooo, tämä setti on kyllä tosi kiva! Tuo pinta on niin hauskaa ja näyttää hyvälle. Mahtavia :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♥ Mä pidän kohovirkatusta pinnasta. Se on kaunis ihan tasaisena ja sillä saa aika helposti tehtyä hauskoja kuviointeja. Mulla on Pinterestissä tallessa paksun palmikon ohjeet, mutta vielä en sitä osannut tehdä. Pitää joku ilta istua rauhassa alas ja alkaa harjoitella =)

      Poista
  7. No nyt ei sinerrä muut kuin asiaankuuluvat asusteet! (: Ihanat kuvat, syksyn riemua selvästi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♡ Kuvissa on esikoisen sijaan kuopus, kun kuvaamisesta ei tullut mitään isomman pojan kanssa. Ilmeisesti sisään passitettu isoveli ilmeilee mun selän takana ikkunassa, kun pienellä oli näin hauskaa =D

      Poista
  8. Ihana setti ja näyttää olevan mieleinenkin. Söpö pikku mies :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♡ Vähempi määrä kuvia olisi varmasti riittänyt, mutta näistä syntyi niin ihana kuvasarja, etten raskinut jättää yhtään pois =)

      Poista
  9. Näistä kuvista tuli niin hyvä mieli!

    VastaaPoista
  10. Ompa ihana setti :). Tykkään itse kovasti noista Dropsin merinolangoista ja tuota babymerinoakin löytyy monta kerää kaapista. Toistaiseksi en ole sillä virkannut. Minua huolettaa tuolta osin lähinnä että miten käy pesussa, langasta kun on se maininta että neulontatiheyden tulee täsmätä tai muuten voi venahtaa pesussa. Käyttökokemuksia tämän osalta ois kiva kuulla jos niitä kertyy. Toivottavasti tuo teidän ihanuus pysyy kuosissaan ja lämmittää pitkään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen valtavan kiitollinen sun kommentista <3 Googlettelin tuota mainitsemaasi varoitusta ja tosiaan niinhän tuosta langasta sanotaan. Mä ostin nämä Baby Merinot silloin aikoinaan nimenomaan myssyä ja huivia varten ja luultavasti myyjä on tuosta minulle sanonut, mutta enhän mä enää sellaista muista.

      Kaulahuivin virkkasin tarkoituksella isommalla koukulla, kun halusin, että siitä tulee muhkea ja ihmettelinkin, että miten se venyy niin paljon. Nyt selvisi sekin =D Huivin venyminen ei niin haittaakaan, mutta myssyjen osalta se kyl harmittaisi ja paljon! Mulla on kyl napakka käsiala, eli toivon mukaan myssyt pysyy kuosissa. Nyt on ollut parin viikon ajan niin kylmiä aamuja, että myssyt ovat olleet jo käytössä, mutta ainakaan vielä niissä ei näy mitään venymisen merkkejä. Nähtäväksi jää, miten niille käy ekassa pesussa. Toivotaan parasta <3 Kiitos vielä kun kommentoit ja huomautit langasta!

      Poista