torstai 20. lokakuuta 2016

Gluteenitonta uunijäätelöä!

"Esittämällä ihanneminääsi muutut ennen pitkää sen kaltaiseksi."
- Norman Vincent Peale


Koska viimeksi olet syönyt uunijäätelöä? Se on herkkua! Tein pitkästä aikaa uunijäätelöä, enkä muistanutkaan kuinka hyvää se on. Uunijäätelö on ihanaa, kun se on samaan aikaan kylmää ja kuumaa (noh, lämmintä ainakin). Mielestäni se sopii hyvin näin syksyllä ja ihan parasta se on kuuman kaakaon kanssa, vaikka hyvää tämä oli kahvin kanssakin nautittuna. Uunijäätelössä ei ole mitään muuta vikaa kuin, että se pitää syödä ihan heti pois ja se ei säily kaapissa eikä loppuja voi syödä iltateen kanssa, kun pikkuväki on mennyt nukkumaan.

Tästä reseptistä riittää ainakin kuudelle ehkä jopa kahdeksalle. Meitä oli lasten lisäksi neljä aikuista ja viimeisten palojen kanssa oli jo taistelemista. Tein tähän oikein paksun kerroksen marenkia, mutta vähempikin toki riittäisi. Jos haluat tehdä vähemmän marenkia, niin vatkaa kolme valkuaista ja desi sokeria keskenään. Suosittelen kokeileen!

UUNIJÄÄTELÖ


Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl Fin Mixiä (kokeilin myös perunajauhoa, mutta se ei ollut niin hyvää)
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
0,25 dl rapsiöljyä
1 ½ tl vaniljajauhetta

Täytteeksi:
½ l Jäätelöä (meillä oli perinteistä vaniljaa)
½ l Marjoja esim. vadelmia ja mustikoita

Marenkia varten:
4 valkuaista
1,25 dl sokeria

Näin se käy:
Valmista ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeria. Sekoita varovaisesti siihen öljy ja maitoa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan. Kaada voideltuun piirakkavuokaan ja paista 180 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä.
Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kippaa marjat piirakkapohjan päälle. Asettele jäätelölevyt tai palat marjojen päälle. Levitä valkuaisvaahto päälle ja tarkista, ettei jäätelöä näy mistään. Paista uunissa pari minuuttia. Syö heti pois!

11 kommenttia:

  1. Pakko tehdä viikonloppuna uunijäätelöä, tuli oikein vesikielelle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Uunijäätelö on herkkua! Edellisestä kerrasta oli ihan liian pitkä aika <3

      Poista
  2. Täytyy myöntää, että en ole uunijäätelöä koskaan syönyt! Herkullisen näköistä. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Suosittelen kokeileen! Jäätelön ei kuuluisi olla ihan näin pehmeää kuin se on kuvissa, mutta se ehti kuvatessa sulaa =)

      Poista
  3. On sen verran herkullisen näköinen, että ton onkin syötävä heti. En oo koskaan tehnyt, mutta maistanut olen, on hyvää !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä olen kans tarjonnut vieraille uunijäätelöä ja se teki hyvin kauppansa =) Se on ihanan helppo vaikka jälkkäriksi, mutta se pitää kyl syödä kyl ihan heti, ettei sula niin paljoa kuin kuvissa on sulanut =)

      Poista
  4. Mä tajusin, että en ole koskaan syönyt uunijäätelöä! Kamalaa. Näyttää tosi herkulliselta, eli täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos yhtään lohduttaa, niin mä taisin olla kans lähempänä kolmeakymmentä, kun söin ekan kerran. Vaikka uunijäätelö on niin retro jälkkäri kuin olla ja voi, niin meillä ei ikinä tehty sitä kotona =) Kannattaa kyl maistaa!

      Poista
  5. Näyttää taivaalliselta, taitaa olla pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Uunijäätelö on herkkua ♥ Suosittelen kokeilemaan =)

      Poista
  6. Kiitos paljon, tämä oli todella hyvää

    VastaaPoista