perjantai 23. tammikuuta 2015

Miehen korvikeMieheni katsoi minua pitkään, kun esittelin hänelle tekemäni miehen korvikkeen. Tuo lirppuko remontoi makuuhuoneen, tekee lumityöt, vaihtaa sulakkeet, ruuvaa lamput kattoon ja nurisematta hoitaa lapset unten maille kun arvon rouva pyyhältää käsityöpiirissä? No ei. Tämä avaa säilykepurkkien kannet, jotka tuppaavat olemaan välillä kovinkin tiukassa makean hillon tahriessa purkin reunat. Olin maanantaina Spr:n käsityöpiirissä ja teimme siellä tällaiset miehen korvikkeet. Uskotteko, että minulle on aivan sama mitä käsitöitä siellä tehdään, sillä ihan parasta käsityöpiirissä on seura. Ihaninta on vain istua (ja virkata) ja kuunnella kuinka vanhemmat rouvat turisevat ja päivittelevät televisio-ohjelmia. Piiriläisten keski-ikä taitaa huidella yli kuudenkymmenen mutta en taida olla edes nuorin.

Virkkasimme maton liukuesteen palasen reunoille ensin pari kerrosta kiinteitä silmukoita ja pitsireunusta oman mielen mukaan. Kolmannella kerroksella virkkasin aina kolme ketjusilmukkaa ja kiinnitin ne kiinteällä silmukalla edellisen kerroksen joka toiseen silmukkaan. Sitten virkkasin taas kiinteän silmukan ja kolme ketjusilmukkaa, jotka virkkasin kiinteällä silmukalla kiinni edellisen kerrokseen jättäen taas yhden silmukan väliin. Kulmiin lisäsin aina yhden tai kaksi silmukkaa. Neljännellä kerroksella virkkasin ketjusilmukkakaariin kaksi kiinteää silmukkaa, yhden ketjusilmukan ja taas kiinteää silmukkaa. Kun kierros oli mennyt loppuun, päättelin langat. Harmillista, etten huomannut tehdä tähän ripustuslenkkiä niin olisin saanut sen roikkumaan seinälle. Koska ohjeistukseni on noinkin tökerö, piirsin kuvan tuosta reunuksesta. Toivottavasti siitä on edes vähän apua.

Leppoisaa viikonloppua!


11 kommenttia:

 1. Hyvä idea ja niin paljon kauniimpi, kuin pelkkä kuminen versio. Ja olet oikeassa, käsityöpiireissä parasta on seura!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Harmi vain että käsityöpiiri on vain kerran kuussa. Voisin käydä siellä vähän useamminkin =)

   Poista
 2. Olen niin täysin samaa mieltä! Ei sen niin väliä mitä tehdään, kunhan tehdään mukavassa seurassa. :)
  Hieno miehenkorvike. Minä käytän nimeä varamies, on pienenä apuna silloin kun se oikea mies on muualla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Varamies on kyl parempi nimitys! Toi miehen korvike on ihan hirvittävä, mutta en keksinyt muutakaan nimeä. Purkinavaajahan on sit taas ihan eri juttu =)

   Vähän mua jännittää, että miten ens kerralla käy ku meidän pitäis ommella. Kuinkahan sitä pystyy keskittyyn koneella surruttamiseen ilman että ajelen sormilleni. Rouvien juttuja ku on niin ihanaa kuunnella =)

   Poista
 3. Mullakin on ollut jonkinlainen käsityöpiiri hakusessa, toistaiseksi en oo omalta paikkakunnalta sellaista löytänyt :( (toisaalta tokkopa mulla riittäisi aikakaan). Mutta tää läpsykkä on loistava, mulla on kotona ihan vaan tylsä ja tavallinen ilman hienoja pitsejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meidän kylässä on kai Martoilla ja kansalaisopistollakin käsityöpiirit, mutta jostain syystä eksyin tähän Spr:n järjestämään. Tää oli vasta mun toinen kerta, mutta oon kyl tykästynyt =)

   Tervetuloa lukijaksi <3

   Poista
 4. Mulla on voimamies. Siis silloin kun mies ei ole kotona. ;) Se on tosi hyvä. Se näyttääkin mieheltä, ei siis vain mikään pelkkä kuminen lötkö. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mähän vedin meidän kotona toissa keväänä sellaista käsityö/askartelukerhoa aikuisille naisille. Alkuun se oli kiva, mutta pikku hiljaa porukka jäi sieltä pois ja lopetin sen sitten, kun siellä rupes käymään vaan 1-2 samaa naamaa. Ja oli joku kerta niinkin, ettei kukaan tullut ja käytin kuitenkin aikaani sen järjestämiseen, joten se oli vähän pettymys. Olen kyllä kuullut toiveita muutamalta, että toivoisivat minun järjestävän sen uudelleen, mutta katsotaan nyt.

   Poista
  2. Hieno juttu toi sun käsityökerho, mutta kurjaa että se loppui. Ihan ymmärrettävää, ettet enää jatkanut jos kävijämäärät hiipui. Tollaisessa vapaaehtoistoiminnassa on mun mielestä tärkeintä, et on hyvä fiilis ja jos se alkaa aiheuttaan mielipahaa, sitä on turha silloin tehdä. Ikäviä asioita kun joutuu tekeen muutenkin ja välillä ihan pakosta =) Meillä toi käsityöpiiri on vain kerran kuussa ja ku se on niin harvoin, niin sitä oikein odottaa =)

   Mä varmaan näin sun miehen korvikkeen, ku googlettelin tota nimeä tätä juttua kirjoittaessa. Se oli semmonen bodari =D

   Poista
  3. Tällainen, mutta punainen:
   http://www.martanpuoti.fi/site/assets/files/1873/bravoo_strong-sininen.jpg

   Poista