Gluteenittomat hunaja-inkivääripikkuleivät
Näitä tarvitset:150 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
3 dl Semperin Fin Mix jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl jauhettua inkivääriä
1 luomumuna
2 rkl hunajaa
Ja näin se käy:
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja hunaja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne kunnolla joukkoon. Puristele taikina vielä käsin tiiviiksi palloksi, jos se on murumaista. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään noin tunniksi. Leivo jääkaappikylmästä taikinasta tanko, jaa se mieluisen kokoisiksi paloiksi pyörittele taikinapalloja. Paista pallot uunissa 180 asteessa n. 20 min.
Kiitos ohjeesta. Otin sen heti käyttöön, ihan pienellä muutoksella tosin. Korvasin Fin Mix -jauhot mantelijauhoilla, laitoin niitä neljä desiä. Palloja en jaksanut pyöritellä, vaan levitin taikinan leivinpaperille ja liiskasin sen kahden paperin välissä. Leikkasin ruuduiksi heti paistamisen jälkeen. En huomannut heti niitä kuvata, eikä se enää ole mahdollista. :)
VastaaPoista=D =D Katosiko keksit mystisesti pelliltä? Mulla kävi samalla tavoin, kun tein näitä. Päättelin et resepti on silloin valmis, kun pikkuleivät katosi yhdessä päivässä lautaselta. Nykyään mun on pakko pitää niitä laatikossa, etten söisi kaikkia heti =)
PoistaKiitos mantelijauhovinkistä! Mun pitää kokeilla kans!
Ja se että pitää keksejä laatikossa ei näköjään auta. Se laatikkokin on piilotettava =)
PoistaEikä se piilottaminenkaan auta, itseltään kun on lähes mahdotonta piilottaa. :)
Poista