Resepti on neljälle limpulle. Teen sen aina puolikkaana, sillä epäilen, ettei uuniimme mahdu kerralla niin montaa leipää. Muutenkin kaksi limppua on meille oikein hyvä määrä kerralla leivottavaksi. Toisen mieheni syö lähes yhdeltä istumalta ja toisen viemme hyvin usein vanhemmilleni. Lämmin leipä keittiöpyyhkeen sisään käärittynä on mukava yllätys. Suosittelen kokeilemaan reseptiä, sillä se ei ole vaikea tehdä. Aikaa se vie lähemmäs kolme tuntia, mutta suurin osa ajasta on nostatusta ja paistoa.
JOULULIMPPU (neljä limppua)
Näitä tarvitset:1 litra piimää
2 pussia kuivahiivaa
2 dl siirappia
1 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
1/2 rkl kuminaa
1/2 rkl anista
1/2 rkl fenkolia
12 dl vehnäjauhoja
10 dl ruisjauhoja
Lisäksi voiteluun siirappia ja vettä
Ja näin se käy:
Lämmitä piimä ja sekoita siihen siirappi ja mausteet. Lisää hiiva ruisjauhoihin ja kaada sekaan. Lisää vehnäjauhot. Vaivaa kunnolla. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa tunnin. Leivo neljäksi limpuksi ja anna kohota peitettynä pellillä vielä 30 min. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Voitele ennen uuniin laittoa ja pari kertaa paiston aikana seoksella, jossa on yhtä paljon siirappia ja vettä.
Mä leivoin eilen joululimppua. Tämäkin ohje kuulostaa tosi hyvältä ja kivan mausteiselta. Täytyykin laittaa ohje muistiin. :)
VastaaPoistaNo mä huomasin. Ei tehty sentään samoilla resepteillä =)
Poista