lauantai 31. toukokuuta 2014

Ja kymmenen euroa. Kolmas kerta. KOP!

 
Olin helatorstaina Piijuskan järjestämässä huutokauppassa Urjalassa. Tein eväät ja pakkasin kopan hyvissä ajoin. Lähtiessä tarkistin kolme kertaa, että muistin ottaa mukaan rahapussin ja puhelimen. Joka kerta opin uutta ja osaan varautua päivään aina paremmin ja paremmin. Viime kesänä opin sen, että Menosissa sadekelillä ehdoton kenkävalinta on kumisaapas. Tällä kertaa sukkani eivät kastuneet, kun sipsuttelin uusissa kirkuvan punaisissa Hai-saappaissani "saniteettitilohin" (puuceehen).

Ihmisiä oli paljon! Todella paljon! Hinnat karkasivat monissa huutokohteissa korkeiksi. En saanut ainuttakaan lakanalaatikkoa enkä yhtään emalikippoa. Kirkuvan oranssit Fiskamin muoviastiat jäivät vain haaveeksi. Sain hypistellä ihania värikkäitä virkkauslankoja, mutta mukaani en niitä saanut. Kaikki kauniit peltilaatikot pääsivät muihin koteihin. Muutaman huonekalun kohdalla koetin tuuriani. Tämä laiskanlinna olisi ollut aivan täydellinen. Uskotteko, että tämä tuolivanhus on oikeasti vuodetuoli? Sen selkänoja kaatuu alas ja istuinosa kääntyy ympäri. Tuoli muotoutuu yhden hengen kapeaksi vuoteeksi. Uskomaton, eikö vain? Minun on myönnettävä, että nyt harmittaa kun pihistelin.


Tyhjin käsin minun ei tarvinnut lähteä. Sain aivan ihanan ompelujakkaran, johon suunnittelin virkkaavani joskus uuden päällisen. Huusin meille uuden pehmeän ja lämpimän täkin. Mitä sanotte? Eikö olekin herkullisen värinen! Odotan, että se tulee pesukoneesta ja saan käpertyä siihen virkkaamaan. Lisäksi huusin uuden miljoonalokerikon ja kangaslaatikon. Jotta sain haluamani kirjan, jouduin ostamaan koko laatikollisen kirjoja. Minun pitää käydä kirjat ajatuksella läpi ja katsoa mitä säästän. Suurimman osan kirjoista taidan myydä syksyllä kirppiksellä.


Vaikka en saanut mukaani ihan samanlaista kasaa aarteita ja herkkuja mitä viime vuonna sain, minulla oli aivan täydellinen päivä. Sain viettää vapaapäivää hyvässä seurassa. Lähtiessämme ihmettelin ystävälleni, että pääsinpä halvalla. Onko minusta tullut pihi? Sain kuulla vastaukseksi että: ”Ei. Olet vain tullut järkevämmäksi.”

6 kommenttia:

  1. Moikka Johanna ja kiitos aivan ihanasta blogista! Löysin sen facebookin jämälanka-ideoita sivuston kautta ja ihastuin heti. Taidat olla mieleltäsi aika samankaltainen kuin minä, vaikka oma blogini käsittelee tällä hetkellä vain vauvan odotusta ja on tylsä ja kuvaton sillä haluan pysyä anonyyminä.
    Se kukkakranssi on todella upea, saatan ottaa siitä hieman mallia jos joskus vielä ehdin koukun käsiini ottamaan.
    Mutta jokatapauksessa, sait ainakin uuden vakkarilukijan blogillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Giovanna, tervetuloa lukijaksi ja tsemppiä tulevaan! Se on kaiken työn ja tuskan arvoista <3
      Mun tarvii käydä tutustumassa blogiisi =)

      Poista
  2. Ihana helatorstai-päivä sinulla on ollut!
    Tänään minulla kellarikomeron siivous, tai paremminkin katsastus mitä " tästä saa sitä ja tosta tota" tavaraa olen sinne jemmannu. Kivaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Jatta, helatorstai oli kyl ihana =) mua odottaisi kans kellarin siivous. Oon sujuvasti siirtänyt sen siivousta muutaman kuukauden, joten ei kai sitä tänäänkään tarvise siivota =) mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos =) Se on aarre!! Se on varmasti kaunein täkki, mikä minulla on =)

      Poista