torstai 28. helmikuuta 2013

Helppo ja nopea suklaakakku

Puhelin soi ja saatte tietää että teille on tulossa vieraita vähän ajan päästä. Apua! Mitään ei ole tarjottavaksi! Tämä on hyvä perussuklaakakun ohje, jonka tekeminen onnistuu vajaassa tunnissa. Kaikkia raaka-aineita löytyy ainakin meidän kaapeista aina. Jos makea voikuorrute tuntuu liian raskaalta, sitä ei ole pakko tehdä. Olen tehnyt kakku ilman sitä ja koristellut tuolloin kakun vain tomusokerilla.

Näitä tarvitset kakkupohjaan:
3 rkl kaakaojauhetta
125 g voita tai margariinia
3 rkl vettä
1,5 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniljauutetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl jauhoja

Kuorrute tulee näistä:
125 g voita
1 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Näin se käy:
Ota kuorrutteen voi sulaan huoneenlämpöön. Sulata kattilassa taikinan rasva. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, vesi ja 0,5 dl sokeria. Nosta sivuun jäähtymään.
Vatkaa munat ja jäljellä oleva 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varoivaisesti joukkoon vaniljauute. Siivilöi taikinaan jauhot ja leivinjauhe. Kääntele varovaisesti joukkoon jäähtynyt rasva-kaakaoseos. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa n. 25-30 min. Kokeile tikulla että kakku on kypsä.

Kun kakku on jäähtynyt, tee kuorrute. Vatkaa pehmennyt voi, tomusokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, sitä voi notkistaa tilkalla maitoa. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku halutessasi suklaarouheella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti