sunnuntai 23. tammikuuta 2022

KIRJOTTU NUPPINEULATYYNY

  

Ihanaa alkanutta vuotta! Tästä tulee mahtava vuosi, jonka aloitan näyttämällä tämän pienen, mutta sitäkin sievemmän nuppineulatyynyn. Kirjoin pellavatilkulle DMC:n muliinilangoilla pienen mandalan, jonka kuvion löysin DMC:n sivuilta. Neulatyynyn toisen puoliskon ompelin vanhasta lakanakankaasta ja tyyny on täytetty vanulla. Ompelin tyynyn kolme saumaa kiinni nurjalta puolen ja viimeisen sauman ompelin käsin piilopistoilla.


Mallikuvio on isompi ja sen olisi tarkoitus koristaa esimerkiksi kangaskassia, mutta pienensin kuvion kuvankäsittelyohjelmalla neulatyynyyn sopivaksi. Ohjeen mukaan kuvio olisi pitänyt kirjoa helmilangalla varsipistoin, mutta pienennettyäni kuviota, kirjoin sen kaksi säikeisellä muliinilangalla tikkipistoin. Samalla muutin myös kuviota tiputtamalla sisällä olevia kaaria pois. Kuviossa olevat helmet tai palluraiset on tehty solmupistoin.


Tämä oli nopea malli kirjoa ja helppo varsinkin kun vaihdoin varsipistot toisiin pistoihin. Jos olet kiinnostunut kirjonnasta, suosittelen tutustumaan DMC:n sivujen mallikirjastoon. Sieltä löytyy valtavasti erilaisia ilmaisia kirjontamalleja ja Youtubesta löytyy pistojen ohjevideoita. Tämä mandalan kirjontamalli löytyy täältä: DMC:n sivuille.

 

Mukavaa viikonloppua! Tavataan taas!


2 kommenttia: