sunnuntai 12. syyskuuta 2021

C2C-TEKNIIKALLA VIRKATTUJA TYYNYJÄ

 


 

Virkkasin alkukesästä pari aivan ihanaa tyynymallia, jotka molemmat toteutin C2C-tekniikalla. Toisessa tyynyistä on keskellä kärjellään oleva neliö ja toisessa vinoraidoitus, joka muodostuu tekniikan kulkusuunnan mukaan. Tällaisen tyynyn kanssa on ihana upota sohvan nurkkaan ja kuunnella, kun sade ropisee ikkunaan ja muistella kesän lämpöä ja vihreyttä.

 

Tyynyt on virkattu pehmoisesta Perfect Premium -sukkalangasta, jota löytyy tuollaisista söpöistä 50 gramman keristä. Tästä langasta tulisi varmasti aivan ihanan värikkäät sukat tai lapaset, kun nuo värit on niin pirtsakat. Käytin virkkaukseen 3,5 mm koukkua, joka tuntui ainakin omaan käsialaani sopivalta. Tyynyn sisällä on 40 cm x 40 cm kokoinen sisustyyny. 

Tein molemmat mallit Toikalle, joka on meidän paikallinen lankakauppa ja monelle tuttu myös kangaspuista, joita he ovat valmistaneet yli 120 vuotta. Vihreäpohjaisen tyynyn ohjeen saat Toikalta ostaessasi heiltä siihen langat ja valkopohjaisen tyynyn ohjeen löydät viime viikolla ilmestyneestä Kauneimmat Käsityöt 6 -lehdestä. Molemmat mallit on ihanan helppoja tehdä vaikka telkkaria katsellessa ja jos et ole paljoa virkannut C2C-tekniikalla, näistä on hyvä aloittaa. 

 

C2C eli corner to corner eli suomeksi kulmasta kulmaan tai pikselivirkkaus on virkkaustekniikka, jossa edetään nimen mukaisesti työn kulmasta kulmaan. C2C-tekniikassa virkataan kolmen ketjusilmukan ja kolmen pylvään muodostamia pieniä pikseleitä tai ruutuja, joiden koko määräytyy käytettävästä langasta ja koukusta. Se on ihanan helppo tekniikka, joka vaikeutuu kuvion yksityiskohtien myötä. Jos haluat opetella virkkaamaan C2C-tekniikalla. Suosittelen katsomaan The Crochet Crowdin videon, jossa näytetään miten C2C: tä virkataan, miten siinä vaihdetaan väriä vaihdetaan ja miten lankaa kuljetaan työssä, jotta säästyt ylimääräiseltä päättelytyöltä.

Ohjeen C2C-tekniikkaan löydät täältä: The Crochet Crowd Youtubessa

Langat löydät Toikalta (laita tilausta tehdessä lisätietoja kohtaan, että haluat ohjeen):
Toikan verkkokauppaan.

Ja jos Kauneimmat Käsityöt ei kolahda postilaatikkoosi, uusin numero löytyy lehtipisteistä. 

 

Yllä oleva Toikan linkki ei ole afflite tai muukaan kaupallinen linkki. Olen vain niin mielissäni, että sain tehdä heille pari kivaa mallia, joista toinen päätyi vielä lehteen. Nähdään taas ensi viikolla opintojeni etenemisen merkeissä.2 kommenttia:

  1. Nämä sinun työsi vain paranevat päivä päivältä. Huomaa, että opiskelu ja harjoitus ei mene hukkaan. Huikeita käsitöitä!

    VastaaPoista