sunnuntai 22. elokuuta 2021

AURINKOVÄRJÄTYT VERHOT JA JUNAKEULA -66


Kerroin vuosia sitten (tarkalleen tammikuussa 2016), että ostimme Volkswagen Kastenwagenin vuosimallia 1966. Sehän oli keskeneräinen projekti, joka vaati "pientä" laittoa. Nelisen vuotta mieheni sen parissa ahersi, kunnes sai sen viimein valmiiksi ja leimalle. Kolme kesää olemme nyt ajelleet sillä ja seikkailleet ympäri Suomea.


Junakeula eli junis on ulkoa valmis, mutta sisältä vielä kesken. Sisäpuolen seinäverhoilut on Akaan Verhoomon tekemät ja katto mieheni. Takaosassa ei ole vasta kuin takapenkki jonka saa kaadettua parisängyksi. Pöytä ja kaapit puuttuvat, kun emme ole osanneet päättää mitä sinne tarvitsemme. Verhoilin takapenkin viime kesänä, mutta verhot tein tänä kesänä. 
 

Lähdimme heinäkuussa käymään Helvetinjärven kansallispuistossa ja tarvitsimme junikseen verhot, jotta poikamme pystyi nukkumaan siellä. Halusin värjätä verhokankaat itse, jotta niistä tuli ihan oman näköiset. Tekniikaksi valitsin aurinkovärjäyksen ja tein muutaman koevärjäyksen mm. erilaisilla lehdillä ja yhden rypyttämällä, joista mieheni sai valita mieluisimman. Hän piti rypytetystä kuviosta eniten ja löydettyäni sopivan sävyn, värjäsin kankaat. 
 
 

 
 
En yrittänyt värjätä isoa kangasta kotioloissa vaan jaoin kankaan kolmeen osaan, jotka värjäsin kotipihassa peittojen ja jätesäkkien päällä. Kankaina näissä on ohutta puuvillaa, jota ostin paikallisesta kangaskaupasta. Aurinkovärjäykseen käytin Emotuotannon ruiskuemulsiota ja pigmenttivärejä, joita olin ostanut A.Wennströmiltä. Juuri värjäyspäivänä pihakoivumme päätti laskea urpunsa ja verhoissa on muutama muisto urvuista, joilta kankaita oli aivan mahdoton suojata.


Mieheni kiinnitti verhovaijerit sivu- ja takaikkunoihin ja ompelin verhoihin nauhakujat, joissa vaijerit juoksevat. Ajaessa verhot voi pitää sivuilla, jotta mieheni näkee taakse ja takapenkin terroristit ulos sivuikkunoista. Autossa nukkuessa verhot saa vedettyä kiinni. Auton ohjaamon ja takaosan välinen verho jäi tekemättä, kun sen kiinnitys aiheutti päänvaivaa ja kangaskin loppui kesken.
 
 

 
 
 
 
Bussi on upea ja aivan ihana, mutta me ei mahduta koko perhe nukkuun siellä, joten ostimme tänä kesänä bussin perään vaunun. Se on Hymerin Eriba Familia ja samaa vuosikertaa juniksen kanssa. Olemme jo tämän kesän aikana reissanneet vaunun kanssa Helvetinjärven kansallispuiston lisäksi muutamalla leirintäalueella mm. Kuninkaanlähteellä Kankaanpäässä, Vankkurimännikössä Virroilla ja Tilkunpellossa Lammilla. Kilometrejä yhdistelmällä on kertynyt jo yli 1000 km, mutta tältä kesältä seikkailut jäävät tähän, kun arki ja työt alkavat. 


Ensi talven aikana aiomme maalata vaunun ja verhoilen sen uusiksi. Vaunun tämän hetkinen verhoilu on edellisen omistajien tekemä ja pidämme siitä, mutta haluamme tehdä vaunusta oman näköisen. Ajattelin kutoa itse verhoilukankaat ja maton, joihin molempiin minulla on monta ideaa! Tietysti värjään myös verhokankaat itse, mutta millaisetkohan niistä tekisin?
 
 
Minusta tuntui vähän siltä, että minun pitää kertoa syy blogini hiljaiseloon. Tässä syy! Olemme seikkailleet! Mukavaa elokuuta! Toivottavasti olet voinut hyvin. 
 

Jos haluat käydä lukemassa juniksen tarinan, löydät siitä kertovan postauksen täältä: Junis 
 
Olen ennenkin värjännyt aurinkovärjäyksellä ja siitä kertovia postauksia löydät lisää täältä: Mekkotehtaan Aino-mekko ja Aurinkovärjätyt kestokassit
 
 
 7 kommenttia:

 1. Hyvän näköiset verhot hyvän näköisissä ajopeleissä! Vankkurimännikkö on meillekin tuttu. Enemmän ollaan kuitenkin hengattu Maisansalossa, silloin kun vaunua vielä käytettiin. Jokunen vuosi sitten siirryttiin asuntoautoon ja huomattiin se tosi käteväksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Harmikseni emme ehtineet reissaan enempää tänä kesänä, kun mieheni loma alkoi vasta heinäkuun puolivälissä ja itselläni on nyt joka viikonloppu töitä. Toivottavasti ensi kesänä ehdimme tutustua myös Maisansaloon =)

   Poista
 2. Verhot ovat super hienot ja sopivat upeaan kokonaisuuteen. Teillä on unelmien retkeilyauto ja vaunu. Kohti uusia seikkailuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset <3 Harmi, kun tämä kesä jäi näin lyhyeksi. Odotan jo ensi kesää ja seikkailuita!

   Poista
 3. Vautsi! Ihanat menopelit <3 Ja nuo verhot istuvat enemmän kuin hyvin kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva <3 Niin sopii munkin mielestä! Tein ensin liian tumman sävyn, kun käytin mariinin sinistä. Tämä toinen versio on osui nappiin. Siinä on ihan "tavallista" sinistä, johon on sekoitettu mustaa =)

   Poista
 4. Ihana ajoneuvoyhdistelmä ❤️ vilkutan jos ajelette vastaan, ei varmaan kovin monia samanlaisia liiku Suomen teillä. Verhotkin ovat aivan ihkut!

  VastaaPoista