sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

VIRKATTU VERKKOKASSI SIS. OHJELINKINVirkkasin verkkokassin tai Market Bagin niin kuin tuolla maailmalla sanotaan. Löysin tällaisen hauskan verkkokassin ohjeen Suuri Käsityö -lehdestä vuodelta 2016 ja kun googlettelin lankaa, löysin samaisin ohjeen myös netin syövereistä. Linkin verkkokassin ohjeeseen löydät tämän postauksen lopusta.

 

Kassin ohje on tehty Katia Tahiti -langalle, jota ymmärtääkseni ei enää valmisteta. Kassissa on kaksinkertainen pohja, joka on reunasta auki. Tarkoitus olisi, että kassin saa työnnettyä pohjan sisään ja se suljetaan napilla, mutta minulla kävi laskuvirhe kerroksissa ja taisin tehdä yhden kerroksen liikaa. Lisäksi käyttämäni lanka on erilaista kuin mille ohje tehty, joten tuskin kassi olisi sinne sisään mahtunut vaikka kerroksia olisi ollut vähemmän.

 


Käytin tähän Dropsin Muskat -lankaa, jota kassiin kului yhteensä 163 grammaa. Pohja ja reunukset on virkattu sävyllä 06 aavikkoruusu ja kassin verkko-osuus sävyllä 05 puuteriroosa. Valitettavasti en ole merkannut langan kulutusta väreittäin sillä virkkasin kassin langoista, jotka purin Anemone-laukun koevirkkuista. Tähän kului monta isoa ja pientä lankanöttöstä, joita lankakorini pursuaa.


Vaikka kassista ei nyt tullut juuri sellainen kuin oli tarkoitus, niin onhan tämä ihana ja se tulee varmasti kovaan käyttöön kesällä. Pidän erityisesti kassin hieman erilaisesta verkkokuviosta, kun se ei ole ihan pelkkää ketjusilmukkaketjua. Kahvat ovat sen verran pitkät, että kassia voi hyvin pitää vaikka olalla. 

 

Kassin englannin ja espanjankielisen ohjeen löydät täältä: Katian sivuille.


Tavataan taas ensi viikonloppuna. Ajattelin silloin esitellä kudontojani. Mukavaa viikonloppua!


4 kommenttia: