keskiviikko 4. joulukuuta 2019

VIRKKAUKSIN KORISTELTU JOULUKORTTI SIS. OHJE

Virkkasin pieniä joulupalloja koristamaan joulukortteja, joilla ilahdutan ystäviä ja sukulaisia. Askartelimme vuosi sitten joulukortteja pikkuväen kanssa, joihin pojat leikkasivat kartongista palloja. Kortteja katsellessa mietin, että näitähän voisi myös virkata ja ajatus jäi muhimaan. 


Kortteja koristaa kiinteillä silmukoilla virkatut pallot, jotka roikkuvat päättelemättä jääneistä langoista. Ajattelin ensin, että liimaan virkkaukset kiinni, mutta silloin niillä ei enää tekisi mitään. Ompelin pallot pienin pistoin, niin nyt ne voi ottaa talteen ja laittaa vaikka kuusen oksille. Korteista tuli niin hauskat, että kirjoitin niille ohjeen, jotta sinäkin voit tehdä samanlaiset.


Kortti on niin simppeli tehdä, että osaat tehdä sellaisen vaikka et olisi paljoa virkannut. Pallojen virkkaukseen et tarvitse paljoa lankaa ja nämä syntyvät niistä kaikista pienimmistä jämälangoista.  Itse käytin palloihin Pirkanmaan Kotityön Pirkka-puuvillalankaa (n. 50g / 125m), jos käytät ohuempaa lankaa, virkkaa vielä yksi ylimääräinen kierros (eli ohjeen 4. kerros). Jos teet paksummasta langasta, niin ehkä kaksi kerrosta riittää.


Tämä postaus on Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterin luukku 4. Eilen luukku aukesi Kangaskorjaamolla-blogissa ja huomenna Kotikutoista-blogissa. Jos haluat tutustua koko joulukalenteriin, löydät sen Rosannaofmay-blogista.NÄIN TEET KORTIT


Kortteja varten tarvitset:
Virkkauslankaa (n. 50g / 125m)
Virkkuukoukun, tylppäpäisen ison neulan, sakset
Ompelulankaa ja neulan
Teippiä ja liimaa
Kartonkia
Valkoista paperia ja kynä


Joulupallojen virkkausohje:

Tarvitset kortteja varten virkattuja palloja 3 per kortti.

Lyhenteet:
ps - piilosilmukka
kjs – ketjusilmukka
ks - kiinteäsilmukka


1. krs. Virkkaa lenkkialoitukseen 1 kjs, (kerroksen 1. ks), 7 ks. Sulje kerros ps:lla kerroksen 1. kjs:aan. Kiristä lenkkialoitus.

Kerroksella silmukoita: 8 ks 

2. krs. Virkkaa 1 kjs, (kerroksen 1. ks), virkkaa ks samaan kjs:n kanssa. Virkkaa 2 ks per silmukka. Sulje kerros ps:lla kerroksen 1. kjs:aan.

Kerroksella silmukoita: 16 ks

3. krs. Virkkaa 1 kjs, (kerroksen 1. ks), virkkaa ks samaan kjs:n kanssa. Virkkaa ks. *2 ks seur. ks* toista *-* kerros loppuun. Sulje kerros ps:lla kerroksen 1. kjs:aan. Jätä pitkä lanka ja katkaise se.

Kerroksella silmukoita: 24 ks 

Jos käytät ohuempaa lankaa, älä katkaise lankaa vaan virkkaa vielä yksi kerros:

4. krs. Virkkaa 1 kjs, (kerroksen 1. ks), ks, virkkaa 2 ks *2 ks seur. 2 ks* toista *-* kerros loppuun. Sulje kerros ps:lla kerroksen 1. kjs:aan. Jätä pitkä lanka ja katkaise se.

Kerroksella silmukoita: 32 ks

 
Ota neula ja päättele lenkkialoituslangan pätkä. Pujota toinen langanpätkiä neulan silmään ja tee toisesta langasta kaksi lenkkiä virkatun pallon päähän ja tee pieni solmu. Jätä lanka päättelemättä. Pingoita pallot ja niiden langat.Kortin kokoaminen


1. Ota kortti ja sommittele pallot kanteen. Tarkista, että narut riittävät kortin yläreunan yli.
2. Ompele pallot korttiin pienin pistoin. Solmi ompelulangan päät nurjalle puolelle.
3. Teippaa langan pätkän kortin nurjalle puolelle.
4. Liimaa paperin pala reunoista, jotta se peittää solmut ja teipin. Huom! Laita liimaa vain sen verran, että paperi pysyy kiinni, mutta sen saa helposti irti.
5. Kirjoita joulutervehdys!
6. Keitä muki glögiä ja ihastele kätesi jäljistä!

15 kommenttia:

 1. Ihania kortteja. Mukava idea itsetehtyyn korttiin. Panen korvantaakse tuon idean. Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kortti! Ihana idea, että pallot voi ottaa käyttöön :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirteä kortti. Tulee aurinkoinen olo, kun tuota katsoo. Kiva idea!!

  VastaaPoista
 4. Kiva idea! 👌🏻 Mukavia joulukuun päiviä!🕯

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana kortti ja mahtava idea :)

  VastaaPoista