torstai 16. toukokuuta 2013

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehtyEikö vanhassa sananlaskussa sanota että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? Minna Siltalan vinkit mielessä muutaman viikon katselin ympärilleni, kiertelin ja kaartelin, mittailin ja harpoin pitkin sammalen valtaamaa alapihaamme. Otin kynää ja paperia esille ja aloin kehitellä ideaa. Kun raapustukseni oli valmis ja näytin sitä miehelleni, sain kuulla muutamia kehitysideoita. Ei muuta kuin tuumasta toimeen! Mieheni on varmasti eri mieltä vanhan sanonnan kanssa, sillä hän joutui vastaamaan toteutuksesta. Lopputulos on todella hieno! Meillä on oma kasvimaa!Kasvimaamme ympärillä on vanhan patiomme laatat, jotka nostimme tulevan terassiurakan alta pois. Kulku kasvimaalla on nyt vaivatonta ja tämän pitäisi pitää rikkaruohot ja nurmikon pois. Lisäksi jouduimme laittamaan aidan kasvimaan ympärille. Meidän kaksi ranskan bulldoggiamme tuppaavat syömään kaiken mullan mitä nenänsä eteen saavat. Myös vuoden ikäinen poikamme tuntuu olevan turhan innostunut hortonomi. Nyt meidän ei tarvitse pelätä että vihannestemme käy samoin kuin narsissien. Ne ovat pienen miehen mielestä vastustamattomia!

Ostimme siemenperunaksi säkillisen Siikliä. Idätin sitä ensin muutaman viikon juuttisäkkien päällä ja äitienpäivänä laitoimme sen maahan. Maa-artisokan ”kylvin” jo muutama viikko takaperin. Olin jättänyt vanhaan emalivannaan maa-artisokan mukulat ja kauhukseni huomasin, että osa oli mennyt viikossa pehmeäksi. Laitoin nopeasti ne maahan ennen kuin menevät kokonaan pilalle. Ensi viikonloppuna on vuorossa salaatin, porkkanan ja härkäpavun kylvö. Taimet pääsevät vasta kesäkuun puolella maahan. Ne saavat vielä kerätä voimia sisätiloissa.

Perunat ovat jo maassa. Ensi viikonloppuna maahan pääsevät
pavut, salaatti ja porkkana.

Olemme menossa ensi viikonloppuna taas syömään. Arvoimme kohteeksemme tamperelaisen luomuravintolan Ravintola-C:n. Odotamme mieheni kanssa mielenkiinnolla millaiset herkut meitä odottavat. Minun on myönnettävä että edellisen ravintolakäynnin jäljiltä meidän odotuksemme ovat kovat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti