sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

VIRKATTU NEULETAKKI PALOISTA


 

 

Olen varmaan jo muutaman vuoden suunnitellut, että virkkaan itselleni paloista koottavan neuletakin ja vihdoin tein sen. Takin virkkaus alkoi hieman kehnosti, kun aloin viime kesänä virkata takkia kasvivärjätyistä langoista. Värjäsin jopa lisää lankaa, että ne riittäisivät. Kun olin yhdistänyt 80 palaa, minusta alkoi tuntua siltä, että nyt teen takkia, jota luultavasti en käyttäisi koskaan. Se olisi varmasti kaunis, mutta ei minun värinen. 

Siirsin virkatun takin alun kaappiin ja aloin virkata uutta takkia Dropsin Paris -puuvillalangasta. Koska olimme tuolloin eläneet jo yli puoli vuotta poikkeusaikoja ja ajat ovat vaikuttaneet työtilanteeseeni, halusin virkata takin langoista joita löytyisi kaapista ja Drops Designin Paris -lankaa löytyi sieltä eniten. Musta oli ainoa väri, jota jouduin ostamaan muutaman kerän lisää. Virkkasin takin neljän ja puolen koukulla eli vähän isommalla, millä normaalisti virkkaan Parista. Isommalla koukulla sain paloista pehmeitä ja takki laskeutui kauniisti.


 

Takki on koottu 95 isoäidinympyrästä, jotka ovat neliön sisällä. Yhdistin palat samalla kun virkkasin viimeistä kerrosta. Takin reunoja ja hihoja kiertää isoäidinraitana tunnettu kuvio, jossa toistuu palojen kuvio. Lankaa koko takkiin kului yhteensä yli 1,3 kg, joista mustaa muistaakseni 550 g. Takin hihat ovat aavistuksen pitkät, mutta jos ottaisin hihojen viimeiset palat pois, olisi hihat liian lyhyet ja joutuisin pidentämään niitä isoäidinraidoituksella. Koska en koskaan pidä villatakkia kiinni, jätin tästä napit kokonaan pois.

Takista tuli super ihana ja olen pitänyt jo muutaman kerran sitä. Se on sen verran painava, etten säilytä sitä edes paksussa hengarissa ettei se veny ja pestessä se on ehdottomasti kuivattava vaakatasossa. Takissa on yksi ikävä puoli: se kerää valtavasti katseita, enkä oikein välitä olla huomion keskipisteenä. Tiedän kuitenkin, että tulen pitämään tätä takkia valtavasti ja se tulee varmasti olemaan tuttu näky päälläni ensi syksyn virkkauskursseilla. Takki tuskin jää ainoaksi, mutta ehkäpä virkkaan seuraavan kuitenkin jostain toisesta langasta.

Käyttämäni sävyt Dropsin Paris -langasta:

kirsikanpunainen 06
lila 31
turkoosi 10
Wasabi 39
voikukka 14
musta 15 n. 550 g

Olethan huomannut, että Dropsin Paris langat ovat tämän kuun (kesäkuu 2021) - 35 %:n tarjouksessa? Dropsin jälleenmyyjiä Suomessa on mm. Lankava, Lankatalo Tapion kauppa ja Paapo. Kaikki Dropsin jälleenmyyjät löydät täältä: Dropsin sivuille.

Mukavaa viikonloppua! Nähdään taas!

 

3 kommenttia:

  1. Ihanan pirteä, olisipa hauska nähdä kuvia myös tuosta kaappiin hyllytetystä versiosta. :)

    VastaaPoista
  2. Hieno on! Ymmärrän miksi keräät katseita, kun yleensä pukeudutaan niin tylsästi, minä ainakin ja sitten näkee jotain kaunista ja värikästä, niin pakkohan sitä on katsella silmät ymmyrkäisinä. Jo tuo edellinen kukkatunika herätteli, pitäisi kerätä langat kasaan ja toteuttaa pitkäaikainen haave paloista virkatuista vaatteesta.
    biloba

    VastaaPoista