sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

KASVIVÄRJÄTTY SILKKIHUIVI


Ihanaa, kun vihdoin voin näyttää, mitä tein äidilleni äitienpäivälahjaksi. Värjäsin hänelle sipulinkuorilla ja ruusun terälehdillä silkkihuivin. Värjäsin viime kesänä kurtturuusun terälehdillä villakangasta ja sain upeita ruskeita sävyjä, joten odotin sipulinkuorista ja Reilun Kaupan ruusuista hieman samanlaista lopputulosta. Yllätys oli kuitenkin suuri, kun huivissa on kirkkaan vihreää väriä, joka on luultavasti ruusujen terälehdistä. Ajattelin ensin, että värjään huivin uusiksi, mutta se on niin kaunis epätavallisine vihreine läiskineen, että annan huivin olla ihan näin.


Levitin alunapuretetulle huiville tuoreita ruusunlehtiä ja niiden päälle värjäyksestä jäänyttä sipulimäskiä. Rullasin huivin yhdeksi isoksi kääretortuksi ja laitoin mehumaijan marjaosaan höyryyn tunniksi. Kääntelin huivia höyrytyksen ajan aina välillä. Kiedoin jäähtyneen huivin vanhaan lakanan palaan ja sidoin sen napakasti juuttinarulla. Annoin paketin tekeytyä isossa Minigrip-pussissa huoneenlämmössä vielä muutaman päivän.


Kun muutaman päivä oli vierähtänyt, avasin käärön ja puhdistin sen kasviaineksesta ja huuhtelin huivin. Myöhemmin yritin silittää sitä, mutta hermoillani sitä ei silitetty siistiksi. Pidän huivista valtavasti. Mielenkiintoiseksi tämän tekee nuo kirkkaan vihreät laiskat, jotka oletettavasti on ruusuista. Lopputulos on ihastuttavan eläväinen ja siinä on upea värikirjo, johon en luultavasti toiste pystyisi.


Huivin seurana annoin lasisen juomapullon, jolle on puettu Dropsin Muskatista virkattu Kuohu-pullonsuojus, jonka ohjeen löydät uusimmasta Taito-lehdestä. Malli on siis omani ja tämä on se ihan ensimmäinen versio, jonka tein ennen lehden kuvauksia varten virkattua mintunvihreää suojusta. 


Lasisen juomapullon ostin Partiokaupasta ja silkkihuivin Tetri-designiltä (tässä linkki Tetrille). Jos haluat tutustua viime kesäisiin kontaktivärjäyksiin löydät ne täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti