lauantai 15. heinäkuuta 2017

VIRKATTU KÄSILAUKKU sis. kokoamisohjeen ja ohjelinkin

"Luovuuden salaisuus on se, että tietää, kuinka piilottaa lähteensä."
- Albert Einstein


Siinä se nyt on! Ihana, ihanempi, ihanin kesälaukku! Varmaan parempi ettemme muistele, että milloin aloin virkata laukkua, sillä tämä ei valmistunut ihan kädenkäänteessä. Hyvän eteen kannattaa kuitenkin tehdä töitä ja tällä kertaa niitä töitä tuli vastaan taas vähän enemmän. Bongasin keväällä Pinterestistä japanilaisista kukista tehdyn käsilaukun (löydät sen täältä) ja aloin tehdä samanlaista, mutta muutaman kukan virkattuani, ne alkoivat kuiskutella, etteivät halua kassiksi vaan joksikin ihan muuksi. Muutin tyystin suunnitelmia ja aloin tehdä kukkalaukkua. Kun aloin koota laukkua, huomasin etteivät Dropsin Paris -langasta virkatut kukat taipuneet samaan tapaan kuin olisin halunnut, joten suunnitelmat muuttuivat taas ja tässä on lopputulos. Monien mutkien kautta valmis laukku.

Kukkien ohje löytyy englanniksi Silly Old Suitcase-blogista (tässä linkki ohjeeseen). Kukkien virkkaus oli muuten mukavaa, koska niiden ohje on todella helppo, mutta terälehdissä sain koko ajan korjailla silmukoita ja pelata käsialan kanssa, josta en pidä yhtään. Jos en ollut tarkka ja virkannut pylvään ensimmäistä langan vetoa napakasti, pylväiden alimmat langat jäivät ikävästi koholle. En ole ihan varma, että johtuiko se vierekkäin olevien  pylvään ja kiinteäsilmukan korkeuserosta vai käyttämästäni Dropsin Paris -puuvillalangasta, joka on todella löyhäkierteistä. Saatuani valmiiksi kaikki 60 kukkaa, aloin koota kassia ompelemalla kukat kiinni toisiinsa parilla pienellä pistolla nurjalta puolelta. Laitoin ensin kassin keskellä olevat palat kiinni toisiinsa ja sen jälkeen aloin lisätä kukkia reunoille. Kun kukat olivat kiinni toisissaan, yhdistin sivusaumat. Jos haluat tehdä samanlaisen kassin, niin otin kuvat kokoamisvaiheesta ja uskon, että niiden avulla osaat koota kassin. Suosittelen kuitenkin, että kiinnität viimeiseksi palat jotka olen merkannut x:llä, sillä niiden kiinnittäminen oli vähän kuin yrittäisit saada neliötä ympyrän muotoiseen reikään. Onnistut siinä kuitenkin, koska onnistuin minäkin.


Puisen, ympyrän muotoisen kahvan löysin mummolan vintiltä. Peitin sankojen metalliosat teipillä, koska minulla on ennestään yksi laukku, jossa on tismalleen samanlainen kahva ja siinä olevat metalliosat ovat päästäneet kassiin väriä. Kukaan ei näe teippauksia, koska ne saa piiloon virkatun osan alle. Ajattelin ensin, että kiinnitän kahvan kiinni kassiin virkkaamalla silmukat suoraan kukkiin, mutta en osannut tehdä sitä siististi, joten tein sille oman palan, jonka ompelin kiinni ensin kahvaan ja vasta sitten laukkuun. Kirjoitin palalle ohjeen ja suosittelen, että otat sen talteen, sillä samalla voit kiinnittää rengaskahvan kassiin kuin kassiin, jos siinä vain on kaareva reunus ja rengaskahvan halkaisija on 17 cm. Ohjeen löydät postauksen lopusta.

Vuoren ompelin liukuvärjätystä lakanakankaasta. Minulla ei ollut siihen mitään kaavoja, vaan laitoin kassin kankaan päälle ja leikkasin n. sentin päästä kassin reunoista. Siksakkasin reunat, ompelin vuoren kasaan ja harsin sen paikoilleen. Sisältä puuttuu taskut, koska vuoren kanssa minulta loppui paukut kesken. Jos minusta tuntuu, että tarvitsen niitä, voin tehdä taskut myöhemmin. Kassi jäi aika avoimeksi ja koska käsilaukullani on kerran käynyt pitkäkyntisiä, enkä toiste näin halua tapahtuvan, tein vielä pari pientä pistoa ja kiinnitin kukat myös yläreunasta.


Kassista tuli aivan ihana ja se pääsi heti käyttöön. Olen aivan varma, että tulen käyttämään tätä valtavasti! Se on tarpeeksi suuri, että siihen mahtuu niin juomapullo, eväät kuin käsityöt. Se on siis täydellinen käsilaukku! Siihen on upotettu verta, hikeä ja kyyneliä. Se ei todellakaan valmistunut sormia napsauttamalla, sillä ensin aloin koota sitä väärin ja sitten palat loppuivat kesken. Kahvan sain kiinni muistaakseni vasta neljännellä yrittämisellä ja vuori sopi aluksi kuin satula lehmälle. Onneksi kaikki pulmat yksi toisensa jälkeen ratkesivat ja kassi on valmis. Ainoa harmillinen takaisku on se, että hukkasin kassia virkatessa parhaan nelosen koukkuni, enkä löydä sitä mistään. Pyrin aina virkkaamaan työni alusta loppuun samalla koukulla, mutta nyt kävi niin kurjasti, että koukku katosi jäljettömiin ja jouduin jatkamaan toisella koukulla. Kassin toinen kahva on tehty eri silmukkamäärällä, jotta sain niistä saman kokoiset. Ehkäpä tälläkin nyt oli joku tarkoitus, joka selviää joskus.

Tämän postauksen myötä blogi hiljenee ja jään kesälomalle. Parin päivän päästä hiljenee muutkin somekanavat ja palaan vasta elokuun puolella. Minulla on paljon töitä tehtäväksi, joten en voi tätä lomaksi kehua vaikka kuinka haluaisin. Siinä sivussa ajattelin kuitenkin lukea pari hyvää kirjaa, kutoa vähän, värjätä vähän enemmän ja virkata niin paljon kuin suinkin ehdin. Hyvää ja aurinkoista kesää sinulle rakas lukija. Tavataan taas! 


Käyttämäni Dropsin Paris -langat ja määrät:

Apricot 01 - 100 g
Peach 27 - 175 g
Raspberry 38 - 100 g

HUOM!  Määrät ovat arvioita, koska en muistanut punnita kassia ennen kuin laitoin siihen kahvat kiinni ja ompelin vuoren paikalleen, saati merkitä ylös, että montako kerää lankaa käytin.

Tässä on ohje palaan, jolla saat kiinnitettyä kahvan kassiin.

Virkkaa alkuun 58 kjs.
1. Krs. 9 ks, (virkkaa 2 ks yhteen) × 4, 10 ks, Virkkaa 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa kerroksen ekaksi s.), (kerroksella 55 s)
2.-4. Krs. 1 ks per s. Virkkaa 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa seuraavan kerroksen ekaksi s.)
5. Krs. 9 ks, 2 ks yhteen, (8 ks, 2 ks yhteen) × 3, 9 ks, 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa kerroksen ekaksi s.), (kerroksessa 47 s)
6.-8. Krs.1 ks per s. Virkkaa 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa seuraavan kerroksen ekaksi s.)
9. Krs. 8 ks, 2 ks yhteen, (7 ks, 2 ks yhteen) x 3, 9 ks, 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa kerroksen ekaksi s.), (kerroksessa 43 s)
10.-12. Krs. 1 ks per s. Virkkaa 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa seuraavan kerroksen ekaksi s.)
13. Krs. 3 ks, 2 ks yhteen, 3 ks, 2yhteen, (6 ks, 2 ks yhteen) x 3, 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa kerroksen ekaksi s.), (kerroksessa 46 s)
14.-16. Krs. 1 ks per s. Virkkaa 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa seuraavan kerroksen ekaksi s.)
17. Krs. 8 ks, 1 ks samaan viimeisen s:n kanssa (lisäys), (7 ks, 1 ks samaan viimeisen s:n kanssa) × 3, 7 ks, 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa kerroksen ekaksi s.), (kerroksessa 41 s).
18. Krs. 1 ks per s. Virkkaa 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa seuraavan kerroksen ekaksi s.)
19. Krs. {4 ks, 1 ks samaan viimeisen ks:n kanssa (lisäys)} x 2, (8 ks, 1 ks samaan viimeisen ks:n) × 3, 4 ks, 1 ks samaan viimeisen ks:n, 3 ks, 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa kerroksen ekaksi s.), (kerroksessa 47 s).
20.-21. Krs. 1 ks per s. Virkkaa 1 kjs. Kääntymiseen (ei lasketa seuraavan kerroksen ekaksi s.)
22. Krs. 1 ks per s.16 kommenttia:

 1. Oi, siitä tuli tosi kaunis! (: Ihanaa ja virkistävää lomaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mä yritän nyt alkuun etsiä sen mun koukkuni. Mä en ymmärrä, että mihin mä sen oikein hukkasin!

   Poista
 2. Anteeksi en jaksa lukea vsan katsoin vaan kuvat. Niin ihana laukku!!!!! Ohjeen saatan lukaista myöhemmin. Suomisata isoäidinneliöpeitto odottaa tekijäänsä

  VastaaPoista
 3. KAUNIS! Upea kesäkassi! :) Kivaa blogi- ja somelomaa, toivottavasti ehdit rentoutua kaikkien lomapuuhien välissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera ♥ Kyl mä ajattelin! Mulla on tuossa ainakin kolme kirjaa odottamassa, että lukuisen ne läpi =)

   Poista
 4. Taas niin kaunis laukku ja sinä.

  VastaaPoista
 5. Miten kaunis kesälaukku, varmasti kaiken vaivan arvoinen! Rentouttavaa lomaa ja kiitos ohjeesta, jota taidan jossain vaiheessa kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mä olen taas tämän päivän ja eilisen päivän purkanut ja purkanut työtäni ja tulin siihen lopputulokseen, että taidan haastaa itseni seuraavaksi tekemään jotain sellaista, mitä en saa purkaa =D

   Poista
 6. Ooo, onpas ihana laukku! Todella hurmaavat kesäisen keveät värit. Kaikki se iso työ, mitä olet tehnyt vaan nostaa lisää laukun arvoa! Sitä voi sitten hyvillä mielin ajatella, että onneksi näin sen kaiken vaivan, kun ylpeänä kantaa ihanaa laukkuaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ja anteeksi, että vastaan vasta nyt <3 Laukku on kyl ollut kovassa käytössä! Sinne mahtuu niin mukavasti ihan kaikki =) Taskuja se kyl tuntuu kaipaavan, koska tällä hetkellä kaikki mun ja pikkuväen aarteet ovat sekaisin laukun pohjalla.

   Poista
 7. Ehdin viimein tänne blogin puolellekin kehumaan uutta laukkuasi..On kyllä kauneimpia kesälaukkuja mitä olen koskaan nähnyt<3 Niin kauniin värinenkin vielä<3 Kiva kun jaoit kokoamis- ja virkkausohjeet, näistä on varmasti tosi paljon apua niille, jotka nyt innostuu virkkaamaan samanlaisen laukun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannesti kiitoksia ja anteeksi, että vastaan sinullekin vasta nyt <3

   Olisi kyl aika upeaa, että joku innostuisi ohjeesta ja tekisi itselleen samanlaisen =)

   Poista