torstai 18. elokuuta 2016

Kesän kirppislöydöt

- Mitä te leikitte?
- Kirpputoria.
- Ai ku kiva! Mitä teillä on myynnissä?
- Kaikkea vanhaa romua!


Niin minähän en romua kirppikseltä kotiin ole kantanut vaan aarteita, joiden ostamista olen välillä vähän enemmän ja välillä vähän vähemmän harkinnut. Paljoa en ole ehtinyt juosta kirppiksillä, mutta nekin harvat kerrat ovat olleet sitäkin onnekkaampia. Nyt näyttää pahasti siltä, että seitsemän vuotta olohuoneen ikkunassa roikkuneet Marimekon Kaivot päätyvät kaappiin ja tilalle tulee Kaarina Kalliomäen suunnittelemat Merivuokot. Ne ovat aika upeat, eikö vain? Verhojen värit ovat juurikin noin kirkkaat kuin ne ovat kuvissa ja kuviot miellyttävät omaa silmääni. Ihan parilla eurolla en verhoja löytänyt, mutta edullisemmin kuin mitä ne olisivat maksaneet esim. nettikirppiksillä. Verhot ovat kuitenkin niin pitkät, että joudun vähän lyhentämään niitä.

Samalla kertaa kun löysin verhot löysin Tampellan keittiöliinan. Se on ensimmäiseni, mutta toivottavasti ei viimeinen. Ukkokulta antoi minulle jo aikaisemmin ukaasin, etten saa ostaa enempää täkkejä. Toisaalta ymmärrän häntä hyvin, sillä vanhoja täkkejä on jo niin paljon, etteivät ne mahdu enää edes kaappeihin, mutta enhän minä vanhoja, paksuja silkkitäkkejä voinut tälläkään kertaa vastustaa. Yritin kassalla arpoa, että jättäisinkö jonkun pois, mutta en vain pystynyt. Syksy ja talvi ovat tulossa ja näihin paksuihin täkkeihin on aivan ihanaa käärityä ja katsella Neiti Marplea Areenasta samalla kuin virkuttelen.

Sain vaatekaappiin taas täytettä, kun löysin pari "uutta" mekkoa. Vasemmanpuoleinen mekko on Tammi-Tuotteen Retriikka mekko ja äitini muisteli päässeensä ripille samantyylisessä mekossa 60-luvulla. Oikeanpuoleisessa mekossa ei ole lapun lappua tallella, mutta kirppiksen pitäjä arveli sen olevan 70-luvulta. Itse olen niin onneton näiden ikien ja aikakausien määrittämisen kanssa, joten uskon kiltisti viisaampia. Siinä oli vyönlenkit, mutta irroitin ne, koska minulla ei ollut laittaa siihen ohutta vyötä, kun ukkokulta vei minut syömään ja minulla oli mekko päällä. Se on aivan upean näköinen päällä, mutta hieman napakka. Ukkokulta otti minusta kuvatkin mekko päällä, mutta näytin niissä siltä kuuluisalta itäsaksalaiselta kuulantyöntäjältä, joten kuvat jäi julkaisematta. Pitänee varmaan jättää pari palaa piirakkaa syömättä, ettei se purista vatsan kohdalta niin paljoa ja voin taas hengittää mekko päällä.


Kannattaa muuten laittaa kalenteriin ylös, että Moron peräkonttikirppis järjestetään Tampereen Keskustorilla sunnuntaina 11.9. ja sinne on vielä myyntipaikkahaku käynnissä. Hakemuksia tulee yleensä muutama tuhat ja heistä arvotaan 400 onnekasta, jotka pääsevät myymään tapahtumaan. Kannattaa kokeilla tuuriaan niin myyjänä tai sitten asiakkaana. Mukavaa loppuviikkoa.

18 kommenttia:

 1. Ihana tuo Merivuokko kangas. Hyviä löytöjä olet tehnyt. Kiitos vinkkauksesta, ollaankin just tuolloin tulossa Tampereelle synttäreille, jospa ehtis peräkontteja myös kolppaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kannattaa tosiaan mennä pyörähtään peräkonttikirppiksellä, jos siihen vain on mahdollisuus. Mä olen muutaman kerran ollut siellä myymässä ja se on suosittu tapahtuma. Laitoin tänäkin vuonna hakemuksen sisään, mutta saas nähdä kuinka käy =)

   Poista
 2. Toi vaalean vihreä täkki on ihana, voih !!!
  Mekkokin on kaunis, hyviä tavaroita oot löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Se on kyl ihanan värinen! Mä en ole varmaan ennen nähnytkään tuollaista vihreää silkkitäkkiä. Jostain syystä kaikki aikaisemmin löytämäni täkit ovat joko keltaisia tai punervia =)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos =) Saas nähdä saanko mä niitä koskaan kuivaksi, kun laitoin ne pesuun ja täällä sataa. Tuollainen paksu silkkitäkki ei ihan yhdessä päivässä kuivu ja vielä vähemmän silloin kun luontoäiti roiskasee taivaan täydeltä vettä =)

   Poista
 4. Vautsi vau mitä ihanuuksia olet löytänyt. Itse juuri myös postailin ilmaisosaston rytkyistä :)
  http://villananna.blogspot.fi/2016/08/kirppistyyli.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kiitos kun vinkkasit! Mun täytyykin tulla ihasteleen =)

   Poista
 5. Ai että, mitä löytöjä!
  Upeat värit tuossa merivuokossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä kerään rohkeutta, että lyhentäisin niitä. Saksiin en raski tarttua vaan ajattelin lyhentää ne kääntämällä ylimääräiset sisään, mutta sitten ne pitäisi vielä ommella. Tän päiväisen ompelujäljen nähtyäni suorastaan kauhistuttaa ajatella, miltä verhot näyttää mun "käsittelyn" jälkeen. Onneksi ratkoja on keksitty =D

   Poista
 6. Voi miten upeat verhot olet löytänyt, aivan mielettömän herkullisen väriset ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Niiden värit ovat kyl säilyneet hyvin ja aika uskomaton tuuri, että ne ovat tarpeeksi pitkät olohuoneeseen. Mä yleensä löydän liian lyhyitä verhoja =)

   Poista
 7. Upeita löytöjä, tuollaisen pyyheliinan oli aikoinaan tädilläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Voi miten ihanaa <3 Ne ovat hienoja, mutta monesti niin hirmuisen hintaisia, etten ole raskinut ostaa niitä.

   Poista
 8. Vau, todella kivoja löytöjä! Nuo Merivuokko-verhot ovat upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja anteeksi, että vastaan vasta nyt. Ne ovat upeat, mutta ne odottaa edelleen ompelijaansa. Mun pitisi pitää sellainen rästipäivä jolloin teen kaikki roikkuvat työt pois. Voi tosin olla, ettei siihen riitä ihan yksi päivä =D

   Poista