tiistai 1. heinäkuuta 2014

Katkarapuwokki

Häpeäkseni minun on myönnettävä, että nyt luovutan! Olen useasti tehnyt ihanaa ja maistuvaa katkarapuwokkia, mutta nyt en saa kirjoitettua siihen reseptiä. Joka kerta kun mittaan ainekset ja kirjoitan ne ylös, ruoka ei onnistu. Joka kerta kun teen ruuan summamutikassa, onnistun! Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun käyn samanlaista taistelua reseptin kirjoituksen kanssa. Sen sijaan että unohtaisin ruuan, kerron teille mitä siihen tulee.

Meillä on aina kaapissa nuudeleita, sipulia ja pakastimessa katkarapuja. Muut ainekset korvaan tarpeen mukaan niillä mitä sattuu löytymään. Meillä on monesti ollut wokkia maissilla ja porkkanoilla, kun paprikaa ei ole ollut eikä liioin bambunversoja. Olen muutaman kerran kellottanut wokin valmistuksen ja esivalmisteluineen sen tekoon kuluu vaivaiset 20 minuuttia. Tämä on siis nopea ja herkullinen ruoka arkeen!

Aurinkoinen katkarapuwokki


Punainen paprika
Punasipuli
Porkkana
Bambunversoja (löytyy ainakin säilykkeinä)
Vesikastanjoita (löytyy ainakin säilykkeinä)
Nuudeleita (käytän itse riisinuudeleita)
Isoja Katkarapuja
Soijakastiketta
Valkosipulijauhetta
Chilikastiketta ( jos käytät tuoretta chiliä, lisää se annokseen sipulien kanssa samaan aikaan )
Paistamiseen öljyä

Ota katkaravut ajoissa sulamaan tai sulata ne kylmässä vedessä. Pilko pesty paprika suikaleiksi ja viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkana ja vedä juustohöylällä siitä pitkiä suikaleita. Valuta bambunversoista ja vesikastanjoista säilykeliemet ja huuhtele ne.

Kuullota sipulit öljyssä ja heitä sekaan loput kasvikset. Mausta soijakastikkeella javalkosipulijauheella. Pyöritä kasviksia pannulla kunnes ne ovat lähes kypsiä. Sekoita joukkoon katkaravut ja anna niiden hetki kypsyä. Sammuta levy ja kääntele valmiit nuudelit sekaan (kypsennä nuudelit niiden ohjeen mukaan).

Koska meillä syö tätä kaksivuotias lapsikin, emme voi käyttää tuoretta chiliä. Jälkimaustamme ruuat kaupan valmiskastikkeella ja olemme hyväksi todenneet Poppamiehen chilikastikkeet. Ne ovat monesti pelastaneet annoksemme, jos haluamme niihin potkua. Meillä on tällä hetkellä menossa luultavimmin kymmenes pullo Naga Jolokiaa, jonka käytössä suosittelen käyttämään malttia.


4 kommenttia:

  1. Onpa herkullinen wokki! Valmiskastikeviidakossa oon ihan hmoilanen, nytpä sain hyviä vinkkejä. Ehkäpä tekemieni wokkien laatu paranee. Luin reseptejäsi innolla, ihania herkkuja. Varmaan ahkerasti vierailen lukemassa reseptejäkin. Parasta- mun ei tartte kehitellä suklaakakkuani! täältähän se löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieheni on chilin ja tulisen ruuan ystävä. Hän aina ostaa noita Poppamiehen kastikkeita ja maistan niitä, jos vain uskallan =) Naga Jolokia laitan kahden hengen annokseen muutaman roiskaisun (n.1 tl) ja siitä tulee semmoinen lämmin polte wokkiin. Aikaisemmin käytimme kuivattua chiliä, jota mieheni kolleega toi Thaimaasta. Se oli todella ihanaa, mutta se loppui. Tosin lasten takia emme voisi enää sitä edes käyttää.

      Jos tarkoitat tuota lähes täydellistä suklaakakkua, niin suosittelen kokeilemaan. Se on aivan ihanaa!! Teen sitä aika usein vieraillemme ja sitä kehuu jokainen syöjä =)

      Poista
  2. Tämähän näyttää hyvältä ruualta. Vaihdan kuitenkin isot katkaravut pieniin, niin voin syödä paremmalla omatunnolla.
    http://keskener.blogspot.fi/2013/12/paratiisirannan-herkut.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas sulla mielenkiintoinen blogi. Mun tarttee ajan kans tutustua siihen.

      Rainbow:n Isot katkat on MSC-sertifioituja. Niitä voit syödä hyvillä mielin =)

      Poista