sunnuntai 6. marraskuuta 2022

KAUNEIMMAT KÄSITYÖT -LEHDEN JOULULIINA-CAL

 


Minulla oli ilo ja kunnia päästä suunnittelemaan Kauneimmat Käsityöt -lehdelle joulu cal. Tässä ihanassa jouluisessa yhteisvirkkauksessa virkataan joululiina, joka kootaan viidestä kukkaneliöstä ja kahdeksasta kolmiosta. Kuusiosaisen Calin ohjeet julkaistaan Kauneimmat Käsityöt -lehden Facebook-sivuilla viikon välein ja calin ensimmäinen osa julkaistiin jo perjantaina. Parasta tässä calissa on se, että tämä on sinulle ihan ilmainen!

 


 

Minuun otettiin viime kesänä yhteyttä Kauneimmat Käsityöt -lehden toimituksesta ja kysyttiin, että olisinko kiinnostunut tekemään heille joulu calin. Keskellä kauneinta suvea pyörittelin mahdollisia joulukoristeita mielessäni ja piirtelin erilaisia malleja ja ideoita. Olimme asuntovaunulla tien päällä, kun aloin pyörittää ideaa joulupallosta, jota koristaa kohopylväillä virkattu kukka. Huomaamattani pallo pompsahti neliön sisään, jonka jälkeen kaikki maailman virkkausideat olivat mahdollisia.

Ajattelin ensin, että liina olisi leveämpi, mutta koottuani puolet liinasta, se ei näyttänyt ollenkaan niin hyvältä kuin ajattelin. Liinan muotoa oli tässä kohtaa helppo kokeilla taittelemalla ja sieltä löytyi se täydellinen muoto. Kapea kaitaliina, joka on näyttävä sohvapöydällä, pitkällä ja kapealla pöydällä ja sen voi myös levittää joulupöytään. 

 


Joululiina virkataan Schachenmayrin Catania -langasta. Catania on napakkakierteinen, merseroitu puuvillalanka, joka on aivan ihanaa virkata. Merserointi antaa langalle kauniin kiillon ja se tekee liinasta entistä juhlavamman. Jos sinulla ei ole kaapissa Cataniaa ja sormet syyhyää päästä virkkaamaan liinaa, niin valitse langoiksi saman vahvuista puuvillalankaa eli 50 g kerässä pitäisi olla n. 125 metriä. Jos käytät lankoja joissa on suuri kontrasti, kannattaa tarkistaa ennen työhön ryhtymistä, ettei tumma lanka päästä väriä. Koska kuvio muodostuu kohopylväistä voit virkata liinan myös yksivärisenä.

Olisi ihanaa nähdä millainen liinastasi tulee, joten jaathan siitä kuvia somessa ja liitä mukaan #joululiinacal niin löydän ne! Ihania virkkaushetkiä calin parissa!

Suuri kiitos Kauneimmat Käsityöt -lehden toimitukseen calin järjestämisestä ja kiitos myös Prymille, jolta sain langat projektiin. Sydämellinen kiitos myös ihanille koevirkkaajilleni Arjalle ja Tainalle kärsivällisyydestä ja Sarille cal-vinkeistä.

Joululiina-Calin löydät täältä: Kauneimmat Käsityö -lehden Facebook


2 kommenttia:

  1. Hei! Voisitko hieman selkokielellä täsmentää ,montako pylvästä tulee noihin välikköihin ,kolmannessa vihje osassa.Luulen että ykkösvärillä tulee enemmän kun 21. Ei nyt pääse mitenkään tuosta ohjeesta selville. Varmaan aivan hyvä ohje,mutta kun kaaviosta olen virkannut ,tuottaa tuskaa luetun ymmärrys nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi! Kolmannelle kerrokselle oli lipsahtanut virhe silmukkamäärissä! Kolmannella kerroksella tulee 35 p värillä 1 ja 10 KEpp värillä 2.

      Tuhannet kiitokset kommetistasi! Kävin kommentoimassa Facebookissakin ohjetta, kun sielläkin oli tätä kysytty!

      Poista