lauantai 24. marraskuuta 2018

KIRJAESITTELY: KOTOTEKOJA - IHANASTI ITSE TEHTY
Rakastan käsityökirjoja ja ostan niitä todella paljon. Mielestäni kirjan pitää olla kirja. Sen sivut pitää olla paksua paperia ja siinä pitää olla kovat kannet. Hyvä kirja tuntuu käsissä ja kun sitä lukee, se jää mieleen. Hyvästä käsityökirjasta saa uutta tietoa ja se inspiroi kokeilemaan töitä, vaikka tekniikka ei olisikaan entuudestaan tuttu. Kirja mikä on visuaalisesti houkutteleva ja millä on paljon annettavaa, siihen tulee tartuttua useammin kuin kerran eikä sitä unohda hyllyyn.


Tänä syksynä ilmestyi Sanna Suonpään ensimmäinen kirja, Kototekoja - Ihanasti itse tehty, joka vastaa käsitystäni hyvästä kirjasta. Se on käsityökirja, joka herättää halun tehdä itse sen sijaan, että ostaisin valmiin tuotteen kaupasta. Siitä löytyy virkkaus-, neulonta- ja kirjontaohjeita sekä tietysti oivaltavaa ompelua, joka on Sannan erikoisvahvuus. Vaikka osa ohjeista onkin suunnattu uusille materiaaleille kuten korkkikankaalle ja paperinahalle, se ei unohda kierrätystä ja vanhojen materiaalien hyödyntämistä.
Kototekoja -kirja on kuin kirjoittajansa. Sanna on ennakkoluuloton ja kokeilee uusia tekniikoita, samoin tekee hänen kirjansa. Se kannustaa  olemaan luova ja itselleen armelias. Vaikka et ensimmäisellä kerralla onnistuisi täydellisesti, voit silti saavuttaa jotain kaunista ja kokea onnistumisen iloa, mikä on palkkioista suurin itse tehdessä. Kirjan ohjeista moni soveltuu aloittelevalle tekijälle, mutta ei jätä myöskään kokenutta konkaria toimettomaksi.


Kirjan yksi ihastuttavimmista puolista on sen kesäiset ja lämpöä hehkuvat kuvat, joiden katselu näin synkimpänä vuodenaikana tuntuu lähes terapeuttiselta. Kirja on kuin karkki. Se on herkullinen ja vie mennessään. Vaikka se maistuu makealle vielä pitkään selailun jälkeen, siitä ei saa tarpeekseen vaan siihen tekee mieli tarttua yhä uudestaan.


Kototekoja - Ihanasti itse tehty on kaunis ja inspiroiva kirja, josta saa iloa ja tekemistä moniin iltoihin. Sain kunnian tutustua kirjaan jo ennakkoon ja se oli niin ihastuttava lukukokemus, että ostin sen myös kirjahyllyyn, joten suosittelen sitä lämpimästi sinullekin. Sanna kirjoittamaan Kototeko - blogiin pääset tästä. Ihanaa marraskuun viimeistä lauantaita. Tavataan taas ensi viikolla!
 


4 kommenttia:

 1. Voi apua, Johanna! Oon ihan sanaton. Voi kiitos! 💓 Niin ihanasti sanottu, et melkein tuli kyynel silmäkulmaan. Kiitos ja ihana kuulla, että tykkäsit. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä ♡ Mielenkiintoisesta kirjasta on kiva kertoa muillekin =)

   Poista
 2. Kirjaa olen hypistellyt minäkin, mutta en raaskinut vielä ostaa. Kirja on kyllä hyvän näköinen ja käsissäkin hyvän tuntuinen, kivoista kuvista puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että jos vaikka pukki tuo =) Meidän 6-vuotias poika tuumas vähän aikaa sitten, että me vanhemmat voisimme pyytää lahjoja pukilta, kun ne eivät maksa mitään =D

   Poista